Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέσω Fox News ο Ζελένσκι ζητά περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ειδικά οι πιστοί του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αρνούνται να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση που θέλει ο Λευκός Οίκος
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρότρυνε το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση επιπρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα του κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες Πέμπτη από το Fox News, το τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο προτιμούν οι συντηρητικοί, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι το τρέχον διάστημα εμποδίζουν να περάσει νομοσχέδιο που προβλέπει πακέτο 60 δισεκ. δολαρίων, όπως αξιώνει επί μήνες ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ειδικά οι πιστοί του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αρνούνται να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση που θέλει ο Λευκός Οίκος.
«Θα επιζήσουμε στην Ουκρανία χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου; Ασφαλώς. Αλλά όχι όλοι», τόνισε ο κ. Ζελένσκι, αναφερόμενος ειδικά στις απώλειες μεταξύ των αμάχων αφότου εισέβαλε στη χώρα του ο στρατός της Ρωσίας πριν από σχεδόν δυο χρόνια.
🇺🇦 zelensky tried to avoid answering the question about the retreat of the Ukrainian Armed Forces from Avdeevka. In an interview with Fox News, the Ukrainian president tried to downplay the city’s importance to the front. pic.twitter.com/8OsBQcf5vk
— Zlatti71 (@djuric_zlatko) February 22, 2024
Εξάλλου, σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο, το τίμημα της βοήθειας στο Κίεβο σήμερα είναι πολύ κατώτερο αυτού που θα είχε αύριο η σύγκρουση με τις δυνάμεις του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν αργότερα αν επικρατήσουν στον πόλεμο.
Ο βασικός υποστηρικτής της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ, της έχουν διαθέσει στρατιωτική βοήθεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως οι κρουνοί έχουν κλείσει και ο ουκρανικός στρατός υφίσταται ελλείψεις πυρομαχικών.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, που προεξοφλείται ήδη πως θα είναι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εναντιώνεται στη χορήγηση περαιτέρω αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και αξιοποιεί την επιρροή του για να μην περάσει το σχέδιο νόμου για αυτήν.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, που διεξάγει επίσης εκστρατεία για την επανεκλογή του, ερίζει πως αν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει τη βοήθεια θα πρόκειται «για δώρο» των Ρεπουμπλικάνων «στον Πούτιν».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442