Τον χειρότερο δυνατό αντίπαλο έφερε η κληρωτίδα για την εθνική ομάδα τένις, καθώς η «γαλανόλευκη» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς, στο tie των δύο χωρών για το World Group I του Davis Cup. Οι αγώνες, που θα κρίνουν την πρόκριση στην κορυφαία κατηγορία, θα διεξαχθούν είτε το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου, είτε το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν στη Σερβία, σε έδρα και πόλη που θα αποφασίσει η σέρβικη ομοσπονδία τένις.
Η Σερβία έπεσε στο World Group I του Davis Cup, μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Σλοβακία (0-4), από την οποία είχε ηττηθεί και η Ελλάδα στην περσινή βερσιόν της διοργάνωσης. Ένα tie στο οποίο δεν αγωνίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος προτίμησε να ξεκουραστεί μετά το πρόσφατο Αυστραλιανό Όπεν, με τους «Πλάβι» να κατεβαίνουν στις μάχες με τους Σλοβάκους, με τους Λάζλο Ντζέρε, Ντούσαν Λάγιοβιτς, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, Χαμάντ Μεντζέντοβιτς και Νίκολα Κάτσιτς (μετρ των διπλών) στη σύνθεσή τους.
Μια σπουδαία ομάδα, η οποία από το 2010 βρίσκεται σταθερά στην ελίτ του παγκοσμίου τένις.
Το 2010 αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, το 2013 ήταν φιναλίστ και πέρσι ημιφιναλίστ. Μια από τις δυσκολότερες δυνατές κληρώσεις για την Ελλάδα, με την Σερβία να βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό, αλλά και στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης του Davis Cup. Εάν μάλιστα αγωνιστεί και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που είναι αρκετά πιθανό παρότι το tie θα γίνει μετά το US Open, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει ένα… θαύμα για να τα καταφέρει.
Τζόκοβιτς VS Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην καριέρα του έχει αντιμετωπίσει 13 φορές τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να προηγείται με 11-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Τελευταία φορά που έπαιξαν ήταν στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν του 2023, όπου επικράτησε ο Σέρβος με 6-3, 7-6, 7-6.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει να νικήσει από τον Οκτώβριο του 2019, όταν είχε επικρατήσει του Τζόκοβιτς στη Σανγκάι με 6-3, 7-5, 6-3. Από τότε ο συμπατριώτης έχει ηττηθεί 10 σερί φορές από τον Νόβακ.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η οικογένεια της Μακάμπι πενθεί καθώς έφυγε από τη ζωή ένας εκ των ιδιοκτητών του συλλόγου ο Ντέιβιντ Φέντερμαν. Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός
Tο πείραμα της Ιμπίθα και η μάχη για πιο συμπεριληπτικά σχολεία - Ρυθμίσεις και απαγορεύσεις σε τουλάχιστον 20 δημόσια σχολεία ανοίγουν μια ευρύτερη συζήτηση για τον ρόλο του πιο δημοφιλούς σπορ στην καθημερινότητα των παιδιών