ΟΗΕ: Οι «εκατό ημέρες» του πολέμου στη Γάζα είναι «μια κηλίδα στην ανθρωπότητα»
«Η κατάσταση των παιδιών είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτική. Θα χρειαστούν χρόνια για να θεραπευτεί μια ολόκληρη γενιά τραυματισμένων παιδιών», τόνισε ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ
«Ο αριθμός των θανάτων σε τέτοια μεγάλη κλίμακα, η καταστροφή» και «ο πόνος των τελευταίων 100 ημερών» από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι «μια κηλίδα στην κοινή μας ανθρωπιά», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).
«Έχουν περάσει εκατό ημέρες από τότε που ξεκίνησε αυτός ο καταστροφικός πόλεμος, σκοτώνοντας και εκτοπίζοντας ανθρώπους στη Γάζα, μετά από τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς και άλλων οργανώσεν εναντίον του λαού στο Ισραήλ. Ήταν εκατό μέρες κακουχίας και αγωνίας για τους ομήρους και τις οικογένειές τους», σνέφερε ο Φιλίπ Λαζαρινί, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενώ βρισκόταν σε παλαιστινιακό έδαφος.
Αυτό που περνά ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας «είναι αφόρητο, με μια μάχη ενάντια στον χρόνο, ενάντια στην πείνα», προειδοποίησε ο ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.
«Μια ολόκληρη γενιά τραυματισμένων παιδιών»
«Η κατάσταση των παιδιών είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτική. Θα χρειαστούν χρόνια για να θεραπευτεί μια ολόκληρη γενιά τραυματισμένων παιδιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Λαζαρινί ζήτησε επίσης να μείνουν μακριά από εμπόλεμες συγκρούσεις κτίρια όπως νοσοκομεία ή εγκαταστάσεις της UNRWA. Αυτές οι υποδομές «δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται από κανένα μέρος για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε.
Όπως είπε, 146 εργαζόμενοι της UNRWA έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου της 7ης Οκτωβρίου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442