Ο Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου της Βουλγαρίας ανέδειξε για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον Σάσα Βεζένκοφ ως κορυφαίο αθλητή της χώρας. Ο φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς έλαβε 1009 ψήφους, ενώ δεύτερος ήταν ο Βούλγαρος τενίστας, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με 711 ψήφους και τρίτος ο κολυμβητής Πέταρ Μίτσιν.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι αθλητικοί δημοσιογράφοι – μέλη του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, καθώς και φίλαθλοι, με τον MVP της Euroleague 2023, Σάσα Βεζένκοφ ν’ αναδεικνύεται πρώτος και στις δύο αυτές κατηγορίες.
Καθώς, ο Σάσα Βεζένκοφ έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις το βραβείο του παρέλαβε ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γκεόργκι Γκλούσκοφ, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Βούλγαρος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ (Φοίνιξ Σανς 1985-86).
Το βραβείο παρέδωσε ο επί δωδεκαετία πρόεδρος του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου της Βουλγαρίας στο παρελθόν και διακεκριμένος αθλητικός δημοσιογράφος Εφρέμ Εφρέμοφ, ο οποίος διατελεί αντιπρύτανης, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και καθηγητής αθλητικής δημοσιογραφίας στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου της Σόφιας.
Το μήνυμα του
Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο προβλήθηκε πριν την απονομή, ο Σάσα Βεζένκοφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους αθλητικούς δημοσιογράφους και στους φιλάθλους.
Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο δεύτερος μπασκετμπολίστας στην Ιστορία της «Γιορτής των Κορυφαίων» του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου της Βουλγαρίας που αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής μίας χρονιάς. Ο πρώτος ήταν ο θρύλος του μπάσκετ της Βουλγαρίας, Βάνια Βοϊνοβα, ο οποίος ήταν και ο πρώτος νικητής του θεσμού, το 1958.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σε ένα ματς στο οποίο έγινε ροντέο στο τέλος, η Μίλαν έσωσε τον βαθμό με γκολ του Λεάο στο 90+2' - Θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» στη Τζένοα η οποία έχασε πέναλτι με τον Στάντσιου στο 90+9'.
Οι χρήστες του TikTok θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε στιγμιότυπα αγώνων και σε βίντεο από τα παρασκήνια. Ακόμη, σε συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και σε ηχογραφήσεις από κάμερα θώρακος διαιτητή