ΕΟΦ: Προωθείται μέσω διαδικτύου μη εγκεκριμένο σκεύασμα για πίεση
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, οι οποίοι δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι μέσω του διαδικτύου προωθείται το προϊόν Cardiοtensive για την πίεση και τις αρρυθμίες, το οποίο δεν διαθέτει άδεια φαρμάκου.
Το Cardiotensive, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις, όπως ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, αντιμετώπιση της θρόμβωσης των φλεβών και αντιμετώπιση της αρρυθμίας.
Το σκεύασμα δεν έχει άδεια φαρμάκου, οπότε δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του
Παρ΄όλα αυτά δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου. Ως εκ τούτου, δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.
Παραπλανητική διαφήμιση
Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθείται, το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται παραπλανητικά με «θεαματικά» αποτελέσματα. Επίσης ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.
Αν έρθει στην κατοχή των καταναλωτών, καλούνται να μη το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ
Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μη το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως διαδικτυακά καταστήματα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΦΡΟΥΤΟΛΟΓΙΟ 2026 – Το Ημερολόγιο της Φρουτοπίας αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Πετρούπολη: Θύμα ληστείας και απόπειρας βιασμού έπεσε 13χρονη σε στάση λεωφορείου – Συνελήφθη 31χρονος
- Κατήφορος χωρίς τέλος: Πως ο Λανουά «έδειξε» ασυλία στους ορισμούς Κυπέλλου
- Η Ρωσία καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ για νέες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442