Τρένο που δεν σταματάει η Ρεάλ Μαδρίτης στην Euroleague. Και παρά το γεγονός ότι έχει ματς λιγότερο (το εξ αναβολής με τη Μακάμπι) η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει ήδη πιάσει θέση στο ρετιρέ του πίνακα. Μόνη και απόλυτη έπειτα από το εμφατικό 100-74 επί της Βίρτους: 6Χ6 οι Ισπανοί με Καμπάτσο (18 π), Ταβάρες (17 π) και Γιαμπουσελέ (16 π) να σέρνουν τον χορό.
«Τρένο» η Ρεάλ Μαδρίτης, παραμένει αήττητη
Αυτή ήταν η μια από τις δύο Ισπανο-Ιταλικές μάχες της βραδιάς. Και η Αρμάνι αν μη τι άλλο πήρε τη ρεβάνς. Διότι αν η Βίρτους με 26 πόντους διαφορά, η Βαλένθια στο Μιλάνο έχασε με 31! Ακριβώς 83-52, σε ένα γήπεδο που κάποιες εβδομάδες πριν οι Ιταλοί ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να σκοράρει μόλις 53…
Κατά τα άλλα; Ντέρμπι παντού. Με την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να λυγίζει τη Φενέρ του κουμπάρου του Δημήτρη Ιτούδη στον πόντο (85-84) παρά τη ματσάρα του Ντόρσεϊ (18 π). Τη Μακάμπι να λυγίζει στο φινάλε τη Μπάγερν Μονάχου (93-90). Και την Εφές να λυγίζει την Ζαλγκίρις (86-82).
Θυμίζουμε ότι την 7η αγωνιστική άνοιξε η ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τη Μπασκόνια (74-75). Αποτέλεσμα που έριξε τους Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στην 9η θέση (3ν-4ητ).
Η βαθμολογία
Η 7η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή (10/11) με τις αναμετρήσεις: Άλμπα-Παναθηναϊκός (21:00), Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας (21:30) και Μονακό-Βιλερμπάν (22:00).
Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λανουά θα συζητηθεί τον Μάιο, άρα μέχρι τότε ο Γάλλος πρόεδρος της ΚΕΔ κρίνεται από την εικόνα της διαιτησίας και από την απόδοση των αλλοδαπών ρέφερι
Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στη Euroleague, αναμένεται αν αφιχθεί στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού το πρωί της προσεχούς Κυριακής (14/12)
Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έριξε τα... καρφάκια του προς τον πρώην προπονητή της ομάδας Λουτσιάνο Σπαλέτι σε σχέση με την αξία του πρωταθλήματος που κατέκτησε.