ΟΗΕ για Γάζα: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Γάζα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα μετά την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ εντός της Γάζας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο διπλωμάτες.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν τη σύγκληση του 15μελούς Συμβουλίου το συντομότερο δυνατό, μετά και τη διακοπή των επικοινωνιών στο εσωτερικό της Γάζας.
Το ζήτησαν τα ΗΑΕ
Τα ΗΑΕ ζήτησαν να γίνει ενημέρωση από τον Μάρτιν Γκρίφιθς, τον επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ και τον Φιλίπ Λαζαρινί, τον επικεφαλής του γραφείου για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).
Ο ισραηλινός στρατός απέφυγε να διευκρινίσει εάν ευθύνεται για το μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Γάζα
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι απέφυγε απόψε να διευκρινίσει εάν το Ισραήλ ευθύνεται για το μπλακάουτ στις τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας, όμως τόνισε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τις δυνάμεις της.
Όταν ρωτήθηκαν αν το Ισραήλ έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν ξεκίνησε η χερσαία επέμβαση στον θύλακα, το βράδυ της Παρασκευής, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι απάντησε: «Κάνουμε ό,τι πρέπει για την ασφάλεια των δυνάμεών μας, για όσο πρέπει, προσωρινά ή μόνιμα, για όσο το χρειαζόμαστε και δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο για αυτό».
- Ελβετία: Συλληπητήρια ΥΠΕΞ για το Κραν Μοντανά – «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση»
- e-EΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές που ολοκληρώνονται στις 2 Ιανουαρίου
- Επίσημο: Δανεικός στο Μαρούσι από τον Παναθηναϊκό ο Κουζέλογλου
- Θεσσαλονίκη: Τους έδερναν και ζητούσαν λύτρα – Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση
- Τις… χαρές του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ με τον Τασούλα – Παντρεύεται ο γιος του με τη Μαρία Σάκκαρη
- Οι «hot» κλάδοι του 2026 – Τα mega deals της νέας χρονιάς
- Τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζούσατε με ένα ρομπότ; – Η εποχή των ανθρωποειδών με AI έφτασε
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ειδικοί προειδοποιούν για την «ψύχωση ChatGPT» – Το αναδυόμενο πρόβλημα μιας νέας εποχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442