Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Συγκλονισμένη από το ανεπίτρεπτο επίπεδο του ανθρώπινου πόνου» η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού

Γάζα: «Συγκλονισμένη από το ανεπίτρεπτο επίπεδο του ανθρώπινου πόνου» η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού

«Πρόκειται για καταστροφική αποτυχία, που ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχθεί» λέει η Μιριάνα Σπόλιαριτς

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχθεί» αυτό που εκτυλίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε η πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, η Μιριάνα Σπόλιαριτς, καλώντας όλα τα μέρη να προχωρήσουν άμεσα σε «αποκλιμάκωση».

«Είναι απαράδεκτο το ότι οι άμαχοι δεν έχουν καμιά ασφαλή τοποθεσία να πάνε στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω μαζικών βομβαρδισμών, ενώ με τη στρατιωτική πολιορκία που επιβάλλεται, δεν είναι εφικτή καμιά επαρκής ανθρωπιστική αντίδραση.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να το ανεχθεί»

Πρόκειται για καταστροφική αποτυχία, που ο κόσμος δεν πρέπει να ανεχθεί», τόνισε η κυρία Σπόλιαριτς, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της ΔΕΕΣ στη Γενεύη.

«Καρφιά» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη διεθνή κοινότητα

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι και να επιτραπεί η είσοδος προμηθειών στον παλαιστινιακό θύλακα, αφήνοντας αιχμές για τα «αντανακλαστικά» της διεθνούς κοινότητας.

«Από τις 27 Οκτωβρίου, οι βομβαρδισμοί των ισραηλινών δυνάμεων έχουν ενταθεί σε βαθμό που δεν είχε ξανά παρατηρηθεί μέχρι σήμερα: η βόρεια Γάζα ισοπεδώνεται, ολόκληρη η Λωρίδα βάλλεται και οι άμαχοι δεν έχουν πού να καταφύγουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

«Οι ενέργειες των παγκόσμιων ηγετών είναι πολύ αδύναμες, πολύ αργές, καθώς ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει την αδιάκριτη βία σε βάρος ενός αβοήθητου λαού. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει ισχυρότερη δράση και να παροτρύνει το Ισραήλ να σταματήσει την αιματοχυσία.

Έχουμε ομάδες έτοιμες να εισέλθουν στη Γάζα, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση. Αλλά αν οι βομβαρδισμοί συνεχιστούν με τη σημερινή ένταση, κάθε προσπάθεια για αύξηση της ιατρικής βοήθειας θα μείνει αναπόφευκτα ανεπαρκής» τονίζουν.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024