Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ-Χαμάς: «Χωρίς προηγούμενο οι βομβαρδισμοί στη Γάζα» - «Καρφιά» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη διεθνή κοινότητα

Ισραήλ-Χαμάς: «Χωρίς προηγούμενο οι βομβαρδισμοί στη Γάζα» – «Καρφιά» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη διεθνή κοινότητα

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει ισχυρότερη δράση και να παροτρύνει το Ισραήλ να σταματήσει την αιματοχυσία»

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι και να επιτραπεί η είσοδος προμηθειών στον παλαιστινιακό θύλακα, αφήνοντας αιχμές για τα «αντανακλαστικά» της διεθνούς κοινότητας.

«Από τις 27 Οκτωβρίου, οι βομβαρδισμοί των ισραηλινών δυνάμεων έχουν ενταθεί σε βαθμό που δεν είχε ξανά παρατηρηθεί μέχρι σήμερα: η βόρεια Γάζα ισοπεδώνεται, ολόκληρη η Λωρίδα βάλλεται και οι άμαχοι δεν έχουν πού να καταφύγουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

«Οι ενέργειες των παγκόσμιων ηγετών είναι πολύ αδύναμες, πολύ αργές, καθώς ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει την αδιάκριτη βία σε βάρος ενός αβοήθητου λαού. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει ισχυρότερη δράση και να παροτρύνει το Ισραήλ να σταματήσει την αιματοχυσία.

Έχουμε ομάδες έτοιμες να εισέλθουν στη Γάζα, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση. Αλλά αν οι βομβαρδισμοί συνεχιστούν με τη σημερινή ένταση, κάθε προσπάθεια για αύξηση της ιατρικής βοήθειας θα μείνει αναπόφευκτα ανεπαρκής» τονίζουν.

Χωρίς αναισθητικό χειρουργούνται οι τραυματίες στη Γάζα

Ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στη Λωρίδα της Γάζας έγιναν χωρίς να δοθεί πλήρης αναισθησία στους ασθενείς, λόγω των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικά υλικά, προειδοποίησαν νωρίτερα το Σάββατο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

«Μας λείπουν αναισθητικά, μας λείπουν τα ηρεμιστικά, δεν έχουμε μορφίνες. Πραγματοποιούμε πολλά χειρουργεία με τη μισή δόση αναισθησίας, είναι φρικτό», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λέο Κανς, ο επικεφαλής της αποστολής των MSF στην Ιερουσαλήμ, που είναι αρμόδιος για τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Κάποιες φορές, γίνονται επεμβάσεις χωρίς αναισθησία», πρόσθεσε. Στα μέσα αυτής της εβδομάδας, ο Κανς περιέγραψε τον ακρωτηριασμό του ποδιού ενός 10χρονου παιδιού, «στο πάτωμα του νοσοκομείου, στο διάδρομο, επειδή όλα τα χειρουργεία ήταν γεμάτα».

Ανέφερε επίσης την περίπτωση ενός άλλου παιδιού, 12 ετών, που φέρει εγκαύματα στο 60% του σώματός του και οι γιατροί αναγκάζονται να του αλλάζουν γάζες, αφού του χορηγούν μόνο παρακεταμόλη.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024