Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ-Χαμάς: «Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα» - Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους σε Ευρώπη και Ασία

Ισραήλ-Χαμάς: «Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα» – Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους σε Ευρώπη και Ασία

Την υποστήριξή τους στην Παλαιστίνη εξέφρασαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε μεγάλες πόλεις

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό, την ώρα που το Ισραήλ διευρύνει τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, στο Λονδίνο, ένα τεράστιο πλήθος έκανε πορεία στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ζητώντας από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να κάνει έκκληση για εκεχειρία.

«Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα των Παλαιστινίων να υπάρχουν»

«Οι υπερδυνάμεις δεν κάνουν αρκετά αυτή τη στιγμή. Για αυτό είμαστε εδώ: ζητάμε κατάπαυση του πυρός, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, το δικαίωμά τους να υπάρχουν, να ζουν, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλα τα δικαιώματά μας.

Το θέμα δεν είναι η Χαμάς, αλλά να προστατευθούν οι ζωές των Παλαιστινίων» είπε μια διαδηλώτρια, η Καμίλ Ρεβουέλτα.

Μεγαλειώδης φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο Λονδίνο

Στο Παρίσι, πολλές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα το απόγευμα σε μια ειρηνική συγκέντρωση «υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού», μολονότι την είχαν απαγορεύσει οι γαλλικές αρχές. «Γάζα, το Παρίσι είναι μαζί σου», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Φτάνοντας στην πλατεία Σατλέ, στο κέντρο της πόλης, το πλήθος εμποδίστηκε να προχωρήσει, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

«Δεν είναι φυσιολογικό που δεν ζητήθηκε κατάπαυση του πυρός, που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν και κανείς δεν λέει τίποτα» και «σε αυτή τη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (σ.σ. τη Γαλλία) μας εμποδίζουν να διαδηλώσουμε», είπε μια άλλη διαδηλώτρια, η Σαμία Οροσεμάν.

Πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι σε διαδήλωση στη Ρώμη

Ολοκληρώθηκε πριν από  λίγο πορεία που οργανώθηκε στην Ρώμη από την παλαιστινιακή κοινότητα της ιταλικής πρωτεύουσας  Στην κινητοποίηση, με πάνω από 10.000 άτομα, οι οργανωτές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να κρατούν μόνο παλαιστινιακές σημαίες.

Διαδηλωτές στη Ρώμη με παλαιστινιακές σημαίες

Την σημερινή πρωτοβουλία, μεταξύ των άλλων, στήριξαν συνδικάτα της αριστεράς, το κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, και οργανώσεις Ιταλών ανταρτών «παρτιζάνων». Όταν η πορεία έφτασε έξω από τον Οργανισμό του ΟΗΕ για τον Επισιτισμό και την Γεωργία,  ένας διαδηλωτής  σκαρφάλωσε και κατάφερε να τραβήξει από το κοντάρι τη σημαία του Ισραήλ.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πολλοί συμμετέχοντες ζήτησαν  άμεση εκεχειρία και μόνιμη πολιτική λύση, αλλά και ότι «κάποιοι, δεν καταδίκασαν την σφαγή της Χαμάς».

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μουσουλμανικές χώρες, όπως στην Τουρκία, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο πλήθος επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης στην Τουρκία

Στη Μαλαισία, ένα μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί και φώναζε συνθήματα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Κουάλα Λουμπούρ.

Πολλοί Ιρακινοί συμμετείχαν σε μια διαδήλωση στη Βαγδάτη. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι διαδηλωτές στη Χεβρώνα ζήτησαν σήμερα να εφαρμοστεί παγκόσμιο εμπάργκο στα ισραηλινά προϊόντα. «Μην συμβάλετε στη δολοφονία των παιδιών της Παλαιστίνης» φώναζαν.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στην Κοπεγχάγη, τη Ρώμη και τη Στοκχόλμη. Στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας χιλιάδες άνθρωποι που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες έκαναν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024