Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης το Σάββατο στο Παρίσι

Γαλλία: Απαγόρευση φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης το Σάββατο στο Παρίσι

Ενώσεις, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις κάλεσαν σε μεγάλη διαδήλωση υποστήριξης στον παλαιστινιακό λαό

Διαδήλωση που προβλεπόταν να διεξαχθεί το Σάββατο στο Παρίσι κατόπιν αιτήματος αρκετών οργανώσεων σε υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού θα απαγορευτεί, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας Λοράν Νουνιές.

«Δεν είναι μια στατική διαδήλωση, (οι διαδηλωτές) θα περιφέρονται στο Παρίσι, κάτι το οποίο είναι πάντα πιο επικίνδυνο» γνωστοποίησε ο Νουνιές σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Info.

«Και οι οργανώσεις που κατέθεσαν τη δήλωση αυτή με τα σχόλια που μπόρεσαν να κάνουν μπορεί να επιτρέπουν να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι επίσης σε υποστήριξη της Χαμάς, και ως εκ τούτου θα απαγορεύσω αυτή τη διαδήλωση» σημείωσε.

Η οργάνωση Urgence Palestine, που αποτελείται από διάφορες ενώσεις, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις, κάλεσε σε «μια μεγάλη διαδήλωση υποστήριξης στον παλαιστινιακό λαό» το Σάββατο το απόγευμα στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

«Οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις δεν μπορούν να απαγορεύονται συστηματικά»

Στις 18 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο της Επικρατείας υπενθύμισε στην κυβέρνηση ότι οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις δεν μπορούν να απαγορεύονται συστηματικά και ότι εναπόκειται μόνον στους νομάρχες να εκτιμούν αν υπάρχει σε τοπικό επίπεδο κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης.

«Η διατάραξη της δημόσιας τάξης μπορεί να μην έχει υλική υπόσταση. Το γεγονός και μόνον ότι μπορεί να υπάρξουν δηλώσεις αρνητών (του Ολοκαυτώματος), αντισημιτικές ή υποστήριξης στην τρομοκρατία, αποτελεί για μας πρόβλημα, και αυτό είναι που δικαιολογεί αυτές τις απαγορεύσεις» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

15.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους την περασμένη Πέμπτη

Την περασμένη Πέμπτη φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση μπόρεσε να πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 10 συλλήψεις κυρίως για αντισημιτικές δηλώσεις και συνθήματα στο άγαλμα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, 189 αντισημιτικές επιθέσεις έχουν γίνει στο Παρίσι από τις 7 Οκτωβρίου, εξαιτίας των οποίων οι αρχές προχώρησαν σε 73 συλλήψεις, 50 προσωρινές κρατήσεις και στη διοικητική κράτηση 25 αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024