Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι που ρίχνει την αυλαία στην 5η αγωνιστική της Super League έφτασε.
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε το βράδυ (21:00) στη Λεωφόρο και καλούνται να αφήσουν πίσω τους τις μεγάλες τους ευρωπαϊκές νίκες, μιας και το σημερινό ντέρμπι χωρά μονάχα έναν νικητή.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη με 2-0 απέναντι στη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με το τριφύλλι μέχρι στιγμής να μετρά το απόλυτο (3Χ3), θέλοντας να μειώσει στον πόντο την διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (έχει ένα παιχνίδι περισσότερο).
Ο Ιταλός Σιμόνε Σότσα θα σφυρίξει στο ντέρμπι της Λεωφόρου
Εκτός είναι ο Αϊτόρ ο οποίος συνεχίζει να πονά στο δάχτυλο του ποδιού του, αλλά και οι Βαγιαννίδης και Βέρμπιτς.
Αναλυτικά η αποστολή των «πράσινων»: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.
Από την άλλη η ΑΕΚ πηγαίνει στη Λεωφόρο με την ψυχολογία στα ύψη, έπειτα και από το εμφατικό πέρασμα από την έδρα της Μπράιτον με 3-2. Η νίκη είναι μονόδρομος για την Ένωση, μιας και θα την ανεβάσει από τους πέντε στους οκτώ βαθμούς και θα μειώσει στο -5 από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό, με ένα παιχνίδι λιγότερο.
Εκτός οι Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί. Αντίθετα για πρώτη φορά στην αποστολή βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Αλεξάντερ Κάλενς.
Η Φενερμπαχτσέ έκανε γνωστό πως τα εισιτήρια για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (16/12) στην Ευρωλίγκα και την Αναντολού Εφές (14/12) στο τουρκικό πρωτάθλημα εξαντλήθηκαν.
Ο αναλυτής του NBA Κέντρικ Πέρκινς τόνισε σε δηλώσεις του ότι το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα της παραμονής του ή όχι στους Μιλγουόκι Μπακς, συνιστά λανθασμένο χειρισμό.