Η 15η θέση που κατέλαβε η Εθνική μας στο MundoBasket 2023 την έφερε στην 14η θέση στο τελευταίο FIBA Ranking. Την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Λετονία η οποία τέλειωσε τη διοργάνωση στην 5η θέση σκαρφαλώνοντας στην 8η θέση της κατάταξης.
Στην κορυφή ανέβηκε και πάλι η Αμερική, ενώ η Ισπανία οπισθοχώρησε στην δεύτερη θέση. Σημαντικές άνοδοι για τη Γερμανία (+8), η οποία βρίσκεται πλεόν στη τρίτη θέση, και τον Καναδά (+9) που κατατάσσεται έκτος. Η πρώτη πεντάδα αποτελείται από: ΗΠΑ, Ισπανία, Γερμανία, Αυστραλία και Σερβία. Στο Top 20 επίσης μπήκαν η Δομινικανή Δημοκρατία (18η θέση) και το Πουέρτο Ρίκο (17η θέση).
Το προολυμπιακό τουρνουά και η Εθνική
Τι σημαίνει όμως η 14η θέση για την Εθνική Ελλάδος για το προολυμπιακό; Η «επίσημη αγαπημένη» θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ μαζί με έναν «ισχυρό» στον όμιλο της. Αν οι Ισπανία και Λετονία διοργανώσουν ομίλους των Προολυμπιακών κι αν η Ελλάδα φιλοξενήσει αντίστοιχα κάποιον όμιλο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ο ισχυρός του ομίλου της να είναι μία εκ των Λιθουανίας ή Σλοβενίας. Αυτό αποκλείει τις δύο αναφερόμενες ως πιθανούς αντιπάλους.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.