Συντριβή για την Γαλλία στην πρεμιέρα του MundoBasket 2023 με τον Καναδά να «τρομάζει» με την εμφάνισή του επικρατώντας με 95-65!
Ο αγώνας ήταν εξαρχής απαιτητικός για το σύνολο του Κολέ με τον Καναδά να θεωρείται ένα από τα φαβορί στην διοργάνωση. Παρ’ όλο που το ημίχρονο έδειχνε πως η αναμέτρηση θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξνάντερ είχε άλλη άποψη. Ο γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του και αυτοί ανταπέδωσαν. Μία «έκρηξη» στην τρίτη περίοδο ήταν αρκετή για να σκίσει τα όνειρα των Γάλλων για την νίκη.
Ο Καναδάς έπαιζε διαρκώς με πάθος στην άμυνα, πρόσεξε στις λεπτομέρειες και βρήκε το «κλειδί» για την τρύπα στην άμυνα της Γαλλίας. Από την άλλη η εμφάνιση των «τρικολόρ» έθεσε πολλά ερωτήματα για το τι θα προκύψει για αυτούς στη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς θα μονομαχήσουν (πιθανότατα) με την Λετονία για την δεύτερη θέση.
Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ με 27 πόντους, 13 ριμπάουντ, Ολίνικ με 18 πόντους και Μπρουκς και Αλεξάντερ-Γουόκερ από 12. Από την αντίπερα όχθη ο Φουρνιέ είχε 21 πόντους (3/13 τρίποντα), ενώ Ντε Κολό και Λεσόρ είχαν από 12.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.