Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία τo Tesla Cybertruck

Στην τελική ευθεία τo Tesla Cybertruck

Η πρώτη μονάδα παραγωγής του ηλεκτρικού pickup είναι γεγονός ωστόσο η διαδικασία παραγωγής αναμένεται να κανονικοποιηθεί από το προσεχές καλοκαίρι

Μετά από πολλές αναβολές και πισωγυρίσματα που οφείλονταν αφενός σε μια σειρά ατυχών συγκυριών όπως ο κορωνοϊός και η κρίση έλλειψης ημιαγωγών και αφετέρου στην ίδια την πολυπλοκότητα του pickup μοντέλου, το πρώτο δείγμα παραγωγής του πολυδιαφημισμένου Cybetruck βγήκε από το gigafactory της Tesla στο Τέξας θέτοντας κατά κάποιο τρόπο ένα τέλος σε μια μακρά αναμονή που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019.

Εκτός από τους παραπάνω εξωγενείς παράγοντες που επηρέασαν το χρονοδιάγραμμα του μοντέλου η Tesla απέδωσε την καθυστέρηση και στην διαφορετικότητα όσο και πολυπλοκότητα του εκκεντρικού pickup το οποίο υιοθετεί ένα εξωσκελετό από ανοξείδωτο χάλυβα εξαιρετικής αντοχής με την ονομασία Ultra-Hard 30X Cold Rolled ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του Cybertruck συνεπάγονται πολύ διαφορετικές μεθόδους παραγωγής από τα υπόλοιπα μοντέλα της Tesla.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι πρώτες παραδόσεις του Cybertruck αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο σε ειδική εκδήλωση αν και όπως υπαγορεύουν οι διαθέσιμες πληροφορίες θα πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως μικρό αριθμό αυτοκινήτων που θα κατευθυνθούν σε εργαζόμενους και στελέχη της Tesla.

Eξάλλου όπως έχει δηλώσει σε κάθε τόνο ο Elon Musk και επανέλαβε με αφορμή την παραγωγή του πρώτου Cybertruck, η παραγωγή είναι μόνο η αρχή καθώς η διαδικασία αύξησής της θα είναι από τις δυσκολότερες και τις πιο μακροχρόνιες. Σε κάθε περίπτωση όπως προβλέπει ο ίδιος, το Cybertruck θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς παραγωγής από το επόμενο καλοκαίρι αν και αρχικά ο αριθμός των μονάδων θα είναι μικρός. «Πρόκειται για ένα δύσκολο στον σχεδιασμό του προϊόν και ακόμα δυσκολότερο σε ό,τι αφορά την κατασκευή του» είχε αναφέρει το Νο 1 της Tesla τον περασμένο Mάιο σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις συνεχείς αναβολές.

Να σημειωθεί ότι η Tesla είχε συγκεντρώσει έως τον Νοέμβριο του 2022 περίπου 1,6 εκατομμύριο παραγγελίες για το ηλεκτρικό pickup με δεδομένο και ότι η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων αποτελεί την δημοφιλέστερη όλων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου και κυρίως στοχεύει το ιδιάζοντος σχεδιασμού μοντέλου. Για τη συνέχεια ο Elon Musk έχει προβλέψει ότι το Cybertruck θα μπορεί να κατασκευάζεται και να διατίθεται με ρυθμό 250.000-500.000 μονάδων ετησίως και μένει να αποδειχθεί πόσα χρόνια θα χρειαστούν προκειμένου η Tesla να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της.

Εν είδει υπενθύμισης εκτός από χαλύβδινο εξωσκελετό που αποτελεί μέρος του αμαξώματος περιλαμβάνει και τμήματα από αλουμίνιο το οποίο παράγεται σε Giga Press 8.000 τόνων που βρίσκεται στο εργοστάσιο του Τέξας.

Το εσωτερικό του είναι λιτό στα συνήθη πρότυπα της Tesla με επίκεντρο μια ευμεγέθη οθόνη που φιλοξενεί όλες τις κρίσιμες πληροφορίες ενώ οι ιδιοκτήτες του αναμένεται να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε παραδοσιακό στρογγυλό τιμόνι ή χειριστήριο yoke.

Το αρχικό σκεπτικό ήταν οι γυάλινες επιφάνειες να είναι αλεξίσφαιρες ωστόσο μένει να αποδειχθεί κατά πόσο αυτό θα ισχύει για όλες τις εκδόσεις. Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητές του ως pickup, η ικανότητα ρυμούλκησης ξεπερνά τους έξι τόνους (6.350 κιλά) ενώ το μέγιστο βάρος που μπορεί να τοποθετηθεί στον χώρο φόρτωσης προσδιορίζεται σε 1.587 κιλά. Ο ίδιος έχει όγκο 2.832 λίτρων και μπορεί να φιλοξενήσει αντικείμενα μήκους έως και 1,98 εκ.

Η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται σε 40,6 εκ. ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής διαμορφώνονται σε 35 και 28 μοίρες αντίστοιχα. Παράλληλα μια σειρά ρυθμίσεων στο σύστημα traction control μπορεί να προσφέρει τις δυνατότητες των παραδοσιακών μηχανικών διαφορικών.

Σε ο,τι αφορά τα ηλεκτρικά σύνολα το pickup θα διατεθεί σε τρεις εκδόσεις με ένα, δύο ή και τρία ηλεκτρικά μοτέρ με τις ανάλογες μπαταρίες. Η μέγιστη ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τους 800 ίππους ενώ η διαθέσιμη αυτονομία θα ξεκινά από τα 400 χλμ. και θα φτάνει έως τα 800 χλμ. με ενδιάμεσο σταθμό τα 500 χλμ. αναλόγως την έκδοση και τον αριθμό των ηλεκτρικών μοτέρ.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024