Μια ενδεκάδα σημεία στάσης και στάθμευσης στην Αθήνα για τα τουριστικά λεωφορεία
Η αύξηση των τουριστικών λεωφορείων στην πρωτεύουσα οδήγησε τον Δήμο Αθηναίων στην νέα σήμανση για τα σημεία στάσης και στάθμευσης τους σε όλη την πόλη.
11 σημεία στάσης και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων όρισε ο Δήμος Αθηναίων σε όλη την πόλη.
Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη, μετά από διαβούλευση της δημοτικής αρχής με φορείς του κλάδου και ιδιοκτήτες των οχημάτων, με κοινό γνώμονα την καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας, καθώς πλέον ο αριθμός των τουριστικών λεωφορείων που κινούνται στην πόλη, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Η στάθμευση και η στάση κατά τις ώρες αιχμής – από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα – επιτρέπεται σε 11διαφορετικά σημεία όπου τοποθετήθηκαν ειδικές πινακίδες.
Στόχος της χωροθέτησης αυτής, είναι να διασφαλίσει την απολύτως ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και σε σημεία τουριστικού/πολιτιστικού ενδιαφέροντος, χωρίς ταυτόχρονα να προκαλούνται περαιτέρω προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και τη διέλευση των πεζών.
Η δημοτική αστυνομία και η Τροχαία από κοινού έχουν εκπονήσει και υλοποιούν το σχέδιο ελέγχου και αστυνόμευσης των σημείων που έχουν διατεθεί, ώστε να μην καταλαμβάνεται ο χώρος από άλλα οχήματα, αλλά και προκειμένου τα τουριστικά λεωφορεία να μην σταθμεύουν ή κάνουν στάση αυθαίρετα σε άλλα σημεία ή να παρατείνουν την παραμονή τους πέραν της προβλεπόμενης ολιγόλεπτης στάσης για επιβίβαση και αποβίβαση.
Πού ακριβώς βρίσκονται τα 11 σημεία στάσης και στάθμευσης
Τα σημεία τα οποία θα μπορούν να σταματούν και να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα είναι τα ακόλουθα:
Οδός Υμηττού (από Φρύνωνος έως Ηλιουπόλεως – καθοδικό ρεύμα/δεξιά πλευρά).
Λεωφόρος Αθηνών (από Μητροδώρου έως Σπύρου Πάτση – καθοδικό ρεύμα/δεξιά πλευρά).
Χώρος Στάθμευσης Διονύσου (κατά το ήμισυ – συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλι και Γαριβάλδη).
Οδός Θεσσαλονίκης (από Δημοφώντος έως Περσεφόνης – αριστερή πλευρά σε επαφή με γραμμές ΗΣΑΠ).
Οδός Στησικλέους (συμβολή με οδό Καλλισθένους – καθοδικό ρεύμα προς Θέατρο Δώρας Στράτου) – Σήμερα υπάρχει ρυθμιστική πινακίδα απαγόρευσης εισόδου στη συμβολή με την οδό Καλλισθένους, η οποία μόνιμα καταστρατηγείται από τους οδηγούς οχημάτων. Υπάρχει σχετική εσοχή προσωρινής στάθμευσης λεωφορείων, περίπου 10μ.
Οδός Περσεφόνης (από Θεσσαλονίκης έως Πειραιώς – δεξιά πλευρά).
Οδός Αγίας Άννης (από Αγίου Πολυκάρπου έως Ιερά Οδό – δεξιά πλευρά).
Οδός Χατζηχρήστου (από Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού έως οδό Μακρυγιάννη – δεξιά πλευρά).