Αφγανιστάν: 60 μαθήτριες νοσηλεύθηκαν αφού δηλητηριάσθηκαν στο σχολείο
Αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2021, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν εμποδίζει τις περισσότερες μαθήτριες και φοιτήτριες να σπουδάσουν σε λύκεια και πανεπιστήμια
Περίπου 60 αφγανές μαθήτριες νοσηλεύθηκαν αφού δηλητηριάσθηκαν στο σχολείο τους στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Η δηλητηρίαση σε σχολείο θηλέων στην αφγανική επαρχία Σαρ-ε-Πολ σημειώθηκε έπειτα από ένα κύμα δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων στο γειτονικό Ιράν.
«Μερικοί άγνωστοι μπήκαν σε σχολείο θηλέων στην Περιφέρεια Σαντσαράκ … και δηλητηρίασαν τις τάξεις, όταν τα κορίτσια μπήκαν στις τάξεις δηλητηριάσθηκαν», δήλωσε ο Ντεν Μοχαμάντ Ναζαρί, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαρ-ε-Πολ, χωρίς να διευκρινίσει ποια ουσία χρησμοποιήθηκε ούτε ποιος πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από το επεισόδιο.
Ο Ναζαρί πρόσθεσε πως τα κορίτσια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά είναι σε «καλή κατάσταση». Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Σκοταδισμός…
Στο γειτονικό Ιράν, υπολογίζεται ότι 13.000 μαθήτριες έχουν αρρωστήσει από το Νοέμβριο σε περιστατικά δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων.
Αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2021, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν εμποδίζει τις περισσότερες μαθήτριες και φοιτήτριες να σπουδάσουν σε λύκεια και πανεπιστήμια, προκαλώντας καταδίκες από ξένες κυβερνήσεις και πολλούς Αφγανούς.
Οι αρχές των Ταλιμπάν κράτησαν τα δημοτικά σχολεία ανοικτά για τα κορίτσια ηλικίας μέχρι 12 ετών και λένε πως τάσσονται υπέρ της εκπαίδευσης των γυναίκων, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442