Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης προετοιμάζονται για την μεγάλο τελικό της Euroleague, όπου αύριο Κυριακή (21/5, 20:00), θα τεθούν αντιμέτωπες με στόχο να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης.
Οι Ερυθρόλευκοι αν και δυσκολεύθηκαν στο πρώτο μέρος μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της Μονακό, ενώ οι «μερένχες» έκαναν με τη σειρά τους μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα, παίρνοντας την πρόκριση.
Όσο οι ομάδες έχουν τα… δικά τους, η Euroleague έκανε γνωστή την τριάδα των διαιτητών που θα πατήσει το παρκέ της «Zalgirio Arena» για να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο συλλόγους.
Αυτοί λοιπόν είναι ο Σάσα Πουκλ από την Σλοβενία, ο Γκίτις Βίλιους από τη Λιθουανία και ο Μεντί Ντιφαλά από τη Γαλλία. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται ο Εμίν Μογκούλκοτς από την Τουρκία, σε περίπτωση που κάτι συμβει με έναν εκ των διαιτητών.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας γιατί σημαίνει πολλά για το τριφύλλι, αλλά και στην κακή περίοδο που προηγήθηκε τον Γενάρη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία υπεπολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League κι έτσι μείωσε στο -2 από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.
Η Ατλέτικο νίκησε 4-2 την Εσπανιόλ και εδραιώθηκε στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, με το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Σιμεόνε μετά από ένα μήνα.