Η ιταλική φίρμα δημιουργεί μια νέα παραλλαγή της Urus ως ιδανικό συνοδευτικό στην εκκωφαντική Essenza SCV12

Η ιδιοκτησία μιας Lamborghini αφορά ήδη μια ευάριθμη ελίτ ωστόσο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της… αποκλειστικότητας που επιφυλάσσει η ιταλική φίρμα. Σε αυτό ακριβώς το σκεπτικό υπακούει η Urus Performante SCV12 την οποία δεν μπορούν καν να αγοράσουν τα χρήματα καθώς για την απόκτησή της αποτελεί προϋπόθεση η ιδιοκτησία της αγωνιστικής παραλλαγής της Aventador, Essenza SCV12. Εξ ου και η νέα παραλλαγή του SUV της Lamborghini θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 αντίτυπα όσοι και οι ιδιοκτήτες της παραπάνω αγωνιστικής έκδοσης.

Παρά την παρουσία του V12 στην ονομασία της, η νέα έκδοση της Urus δεν εφοδιάζεται με V12 κινητήρα αλλά με τον twin-turbo V8 με τον οποίο εφοδιάζεται η παραλλαγή Performante, απόδοσης 666 ίππων.

Υπεύθυνο για την εικόνα της είναι το τμήμα εξατομίκευσης της Lamborghini, Ad Personam. Η υπογραφή του έγκειται στην παρουσία του μαύρου χρώματος στα κατώτερα τμήματα και του αγωνιστικού αριθμού στις μπροστινές πόρτες. Την εικόνα συμπληρώνει ένα σιρίτι σε διαφορετικό χρώμα στο κατώτερο τμήμα του αμαξώματος αλλά και στην γραμμή οροφής. Την εικόνα συμπληρώνουν οι θηριώδεις τροχοί των 23 ιντσών με το μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και το ανάλογο χρώμα στις δαγκάνες.

Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στο εσωτερικό με κυρίαρχες τις επενδύσεις από Alcantara και τις λεπτομέρειες από ανθρακόνημα σε ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα. Την αισθητική συμπληρώνουν στοιχεία από ανοδιωμένο αλουμίνιο και οι κόκκινες χειρολαβές ενώ φυσικά δεν παραλείπονται τα λογότυπα της έκδοσης που συνδυάζονται με την σιλουέτα του μοντέλου αλλά και με πλακέτες που προαιρετικά μπορούν να φέρουν την ένδειξη 60th Anniversary ή το όνομα του ιδιοκτήτη είτε τον αγαπημένο του αριθμό.

Για ευνόητους λόγους η Lamborghini δεν ανακοινώνει τιμή ωστόσο αυτή προδιαγράφεται σημαντικά χαμηλαότερη από τα 2,2 εκ. της Essenza SVC12 η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για την απόδειξη της έκδοσης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr