Η νέα Χ3 δίνει μια ακόμα γεύση από τα χαρακτηριστικά της και μάλιστα από μια από τις ισχυρότερες παραλλαγές της

Φωτογραφίες: Automedia

Aν και ούτε στα καθ’ ημάς έχει μπει ακριβώς η άνοιξη, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε πριν την κλιματική αλλαγή, στα βόρεια κλίματα του σκανδιναβικού βορρά το χιόνι εξακολουθεί να καλύπτει άφθονα τα αγαπημένα πεδία δοκιμών των κατασκευαστών. Ανάμεσα σε αυτούς και η BMW η οποία εξελίσσει την νέα Χ3 και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες εκδόσεις της με τα διακριτικά M40i.

Όπως ισχύει πάντα με τα δοκιμαστικά πρωτότυπα της BMW, την ταυτότητα της έκδοσης προδίδουν και αυτή την φορά οι χαρακτηριστικά σχεδιασμένες απολήξεις της εξάτμισης που δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το ότι δεν πρόκειται για κάποια έκδοση κοντά στη βάση της γκάμας. Ταυτόχρονα μια ματιά στο σύστημα πέδησης διαλύει την ενδεχόμενη υποψία ότι έχουμε να κάνουμε με την κορυφαία έκδοση Μ καθώς αυτή θα αξιοποιούσε ακόμα ισχυρότερα φρένα ενώ αναμενόμενα θα ήταν ακόμα μικρότερη η απόσταση από το έδαφος.

Δια της εις άτοπον απαγωγής λοιπόν προκύπτει ότι πρόκειται για την έκδοση M40i. Μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι οι μηχανικοί της BMW είναι ιδιαίτερα επιμελείς στο καμουφλάζ κρύβοντας κάτω από χοντρά πλαστικά τις λεπτομέρειες κάτι που επίσης σημαίνει ότι πίσω τους βρίσκεται η τελική μορφή του μοντέλου. Παρ΄όλα αυτά είναι διακριτά ορισμένα χαρακτηριστικά όπως τα κάθετα στοιχεία στις εισαγωγές αέρα, τα μικρότερα φωτιστικά σώματα καθώς και το περίγραμμα της μεγαλύτερης γρίλιας.

Ακόμα σημαντικότερες προδιαγράφονται οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου αναμένεται να πάρει θέσουν δύο ευμεγέθεις οθόνες για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment δίνοντας την εντύπωση ενός εξολοκλήρου γυάλινου cockpit.

Eξίσου σημαντικές προδιαγράφονται οι μεταβολές στην γκάμα κινητήρων με την υβριδική τεχνολογία να αποτελεί τον κανόνα σε διάφορες μορφές. Πιο κοντά στην βάση της γκάμας όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία ενώ δεν θα λείψουν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις καθώς ούτε φυσικά και η ηλεκτροκίνητη. Σε ό,τι αφορά ειδικά την έκδοση M40i αυτή αναμένεται να εφοδιάζεται με εξακύλινδρο κινητήρα συνδυασμένο με mild hybrid σύστημα και ισχύ που θα ξεπερνά τους 350 ίππους.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα η νέα X3 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της προς τα τέλη της χρονιάς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr