Ακόμη ένα (τεράστιο) βήμα προς την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος της Ιστορίας της έκανε η Νάπολι, φεύγοντας με μεγάλο διπλό από τo «Allianz Stadium».
Οι «παρτενοπέι» νίκησαν τη Γιουβέντους με 1-0 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Serie A με… buzzer-beater γκολ του Ρασπαντόρι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και πλέον χρειάζεται άλλους 5 βαθμούς στα τελευταία 7 ματς της ιταλικής Λίγκας για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον εφετινό τίτλο!
Η Γιουβέντους είχε πολύ πιο καθαρές ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ, όμως η άμυνα της Νάπολι ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Στο 83′ η «Γιούβε» σημείωσε γκολ με τον Ντι Μαρία, το οποίο όμως ακυρώθηκε από το VAR για υπόδειξη φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.
Και στο 90’+4′ ο Ρασπαντόρι με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Στσέζνι, χαρίζοντας άλλο ένα μεγάλο τρίποντο… τίτλου στη Νάπολι.
Για μία ακόμη φορά ο προπονητής του Άρη Μανόλο Χιμένεθ, δεν ανακοίνωσε αποστολή για το αυριανό (14/12) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Πρόκριση στους «8» του Champions League εξασφάλισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού και μαζί «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στον όμιλο, μετά τη νίκη με 20-9 επί του Αλίμου ΝΑΣ για την 4η αγωνιστική.