Το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος πραγματοποίησε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Φιλίποβιτς, Μπίγιατς, Μουρίκη και Γραμματικό, νίκησαν εύκολα με 17-5 τον Παναθηναϊκό στο Παπαστράτειο, στο πρώτο ματς της φάσης 1-8 της Α1.
Μετά την εντός έδρας νίκη (15-8) κόντρα στο Ανόβερο, για την 11η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και τη… μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης στο Final-8, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά, αυτή τη φορά κόντρα στους «πράσινους», για τα προημιτελικά του πρωταθλήματος, κάνοντας το 1-0 στη σειρά.
Με τη νίκη αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν, πλέον, 49 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού, διευρύνοντας το σερί (49-0) που «τρέχουν» 22 χρόνια και συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο του 2001.
Το δεύτερο ματς της φάσης 1-8 της Α1, μεταξύ του Ολυμπιακού και των «πράσινων», θα διεξαχθεί στο Γουδή, τη Μεγάλη Δευτέρα (10/4, 17:00).
Ο Ολυμπιακός «μπήκε» δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 4-0, με τους Γενηδουνιά (5:45, 2:18) και Παπαναστασίου (5:00, 4:16) να σκοράρουν από δύο τέρματα.
Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 4-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο, όμως στο δεύτερο, οι νταμπλούχοι Ελλάδας ξέφυγαν εκ νέου με +4 (7-3), με τον Βάμος από την περιφέρεια (3:33). Με γκολ του Μπούσλιε (0:59), ο Ολυμπιακός έφτασε στο +6 και «έκλεισε» με 10-4 προβάδισμα το ημίχρονο.
Στο 4:59 της τρίτης περιόδου, ο Δήμου ανέβασε τη διαφορά στο +7 (11-4), με τον Φουντούλη να κάνει το 12-5, στο 1:03. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν «αέρα» 10 τερμάτων (15-5), με τον Βάμος (3:19), με τον Δερβίση να σκοράρει από την περιφέρεια, για το +11 (16-5), 2:39 για το φινάλε. Το τελικό 17-5 διαμόρφωσε ο Γκίλλας (0:59).
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δεύτερη αγωνιστική των play-out της Super League και η μάχη της παραμονής περιλαμβάνει τον... τελικό ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Αστέρα, αλλά και ακόμη δύο πολύ κρίσιμα παιχνίδια.
Δεύτερη ημέρα προημιτελικών στο Champions League την Μεγάλη Τετάρτη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Βαρκελώνη και Παρίσι για δυο σούπερ ευρωπαϊκά ντέρμπι.
Ορεξάτος ήταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον προημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα και αφού υποκλίθηκε στον... απερχόμενο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμέν, έπειτα του διαμήνυσε ότι αν σταματήσει να τρέχει θα τον κάνει αλλαγή!
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και πλέον έχει πιθανότητες ακόμη και για την τετράδα – Ποια είναι τα σενάρια που δίνουν στους Πράσινους πλεονέκτημα έδρας.