Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «φουρνέλο» και η... κυβίστηση

Το «φουρνέλο» και η… κυβίστηση

Η επιλογή ενός κροάτη διαιτητή δεύτερης διαλογής για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έστειλε στα… κάγκελα τους Αιώνιους. Αργά το βράδυ ορίστηκε ο elite ΙσπανόςΝτελ Θέρο Γκράντε

Τελικά όχι. Ούτε οι ομάδες που δίνουν μάχη για τον τίτλο. Ούτε οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές τους. Ούτε οι έδρες και ο ανταγωνισμός. Ο αυθεντικός σταρ του πρωταθλήματος της Super League είναι με το… έτσι θέλω ο Στιβ Μπένετ και όσο η ΚΕΔ και κατ’ επέκταση η ΕΠΟ συνεχίζουν να σκηνοθετούν αυτή την «κακόγουστη» φάρσα με πρωταγωνιστή τον αρχιδιαιτητή τόσο και ο κίνδυνος να μην τελειώσουν τα φετινά playoffs είναι κάτι παραπάνω από ορατός!

Τι έκανε χθες ο Βρετανός – σε συνεργασία φυσικά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο – εξοργίζοντας τους πάντες; Ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισε πως το ντέρμπι των Αιωνίων, το ματς της Κυριακής στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό – που ζυγίζει… μισό πρωτάθλημα -, δεν αξίζει έναν διαιτητή του υψηλότερου επιπέδου. Ή πιο σωστά; Αποφάσισε πως από τη στιγμή που (όπως υποστήριξε) βρήκε έναν διαιτητή elite αλλά αυτός «ακύρωσε» την περασμένη Τρίτη, τότε δεν χρειαζόταν να ασχοληθεί παραπάνω. Κάπως έτσι ανακοίνωσε τον ορισμό του Φραν Γιόβιτς. Ποιος είναι ο κύριος; Ενας (μάλλον) απίθανος Κροάτης πρώτης κατηγορίας. Μια επιλογή που μέσα στη γενική κατακραυγή ευτυχώς αποσύρθηκε στις έντεκα το βράδυ. Ο Γιόβιτς, όπως μας ενημέρωσε η ΕΠΟ, τελικά… τραυματίστηκε. Και εκεί που δεν βρισκόταν elite διαιτητής για το ντέρμπι; Βρέθηκε ο Ισπανός Ντελ Θέρο Γκράντε! Ο απόλυτος διασυρμός της Ομοσπονδίας.

Στον δρόμο και τον… κόσμο τους

Και πριν κάθε παρατηρητής της κατάστασης ξεχάσει και αυτά που ξέρει; Ναι, από την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας συνομιλώντας με τον πρόεδρο της UEFA, τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, ουσιαστικά ενεργοποίησε τη διεθνή Ομοσπονδία για να συνδράμει προκειμένου να υπάρχουν έστω στα ντέρμπι των playoffs μόνο διαιτητές της επίλεκτης κατηγορίας (elite). Και η UEFA ήταν εκείνη που ουσιαστικά ζήτησε από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ να συνετιστούν προκειμένου να πάψει έστω στο φινάλε αυτή η κωμωδία που κρατά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν άνοιξε ο χορός των ντέρμπι.  Εννοείται πως με τη στάση αυτή, αλλά και το άκουσμα του Γιόβιτς, βγήκαν στα… κάγκελα και οι δύο Αιώνιοι. «Μπαλτάκος, Μπένετ, Μάνταλος και η λοιπή συμμορία βάζουν για μια ακόμα φορά βόμβα στα θεμέλια του Πρωταθλήματος» αντέδρασε πρώτος ο Ολυμπιακός. «Μετά και τον σημερινό ορισμό στο ντέρμπι, οφείλουμε να τονίσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Μας εκπλήσσει η συστηματική αδυναμία – στα όρια της ανικανότητας – του κ. Μπένετ να βρει elite διαιτητές, όπως συμφωνήσαμε στην πρόσφατη συνάντησή μας. Αν δεν μπορεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, οφείλει να παραιτηθεί»» πρόσθεσε ο Παναθηναϊκός.

«Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε»

Κάπως έτσι, η ΕΠΟ έκθετη στα μάτια της κοινής γνώμης θέλησε να απολογηθεί, υποστηρίζοντας πως τέλος πάντων ήθελε να φέρει διαιτητή elite αλλά δεν μπορούσε: «Στο παιχνίδι αυτό είχε αρχικά οριστεί elite διαιτητής από το Ισραήλ (ένας είναι από εκεί, ο Ορελ Γκρίνφελντ), ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κατέθεσε την Τρίτη 4/4 αίτημα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες απάντησαν ότι για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Δήλωσαν, όμως, έτοιμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των playoffs της Super League 1. Κατόπιν όλων των παραπάνω η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή Α’ κατηγορίας» ανακοίνωσε.

Εκρηξη Ολυμπιακού

«Για μια ακόμα φορά ψεύδεστε και προκαλείτε! Λέτε ότι είχατε ορίσει διαιτητή ελίτ απο το Ισραήλ (προφανώς τον Orel Grinfeeld, αφού δεν υπάρχει άλλος ελίτ Ισραηλινός) αλλά εκείνος δήλωσε κώλυμα. Παραδέχεστε ότι με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κάνατε αίτημα στις Ομοσπονδίες Γερμανίας και Ιταλίας για ελίτ διαιτητές. Γιατί μόνο σε αυτές, κύριοι; Γιατί είστε άχρηστοι (αφού δηλώνετε ότι βάζετε και μεσολαβητές για να επικοινωνείτε με Ομοσπονδίες) και είστε και ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για να δυναμιτίσετε το παιχνίδι! Στην ελίτ κατηγορία υπάρχουν, αν αφαιρέσουμε τους 4 Γερμανούς και τους 2 Ιταλούς της ελίτ κατηγορίας, τον Ισραηλινό, αλλά και τον ανεκδιήγητο Σιδηρόπουλο, άλλοι 22 διαιτητές ελίτ από 15 (!) ομοσπονδίες. Γιατί δεν ζητήσατε αυτούς; Γιατί πριν φτάσετε στον κροάτη διαιτητή δεν ζητήσατε να έρθουν ρέφερι 1ης Κατηγορίας από Αγγλία (2), Ισπανία (2), Γαλλία (3), Γερμανία (2), Ιταλία (3), Πορτογαλία (3), Βέλγιο (2); Γιατί δεν θέλατε! Γιατί βρίσκεστε σε αποστολή, κύριοι! Αγνοείτε αυτά που συμφωνεί ομόφωνα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αγνοείτε το τι ζητάει η Πολιτεία στο υψηλότατο επίπεδο μετά την επικοινωνία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσέφεριν, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά, αγνοείτε το καζάνι των φιλάθλων που κοχλάζει! Είστε ανίκανοι, ψεύτες και ΣΤΗΜΕΝΟΙ! Οπως είδατε, και οι αντίπαλοί μας στον κυριακάτικο αγώνα εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τον ορισμό διαιτητή. Απευθυνθείτε λοιπόν ξανά στην UEFA και στις Ομοσπονδίες των ελίτ και των προηγμένων πρωταθλημάτων που δεν πήγατε και αλλάξτε τον ορισμό αυτόν άμεσα! Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε όλοι σας».

Και ξαφνικά Ντελ Θέρο Γκράντε

Αν παραιτήθηκαν; Οχι. Ανακοίνωσαν όμως διαιτητή elite στις έντεκα το βράδυ: «Μετά από επικοινωνία του διαιτητή Fran Jovic, ο οποίος είχε οριστεί αρχικά για την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Super League με την ΚΕΔ, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση της διαιτητικής ομάδας. Ο κροάτης διεθνής ρέφερι ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης, και αφού είχαν κοινοποιηθεί οι ορισμοί, ότι λόγω τραυματισμού δεν θα είναι διαθέσιμος για την εν λόγω αναμέτρηση.

Επειτα από προσωπικές επαφές του αρχιδιαιτητή Steve Bennet με τον επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Roberto Rosetti, ο διαιτητής του αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός θα είναι ο Ισπανός, elite κατηγορίας, Del Cerro Grande. Επίσης άλλαξαν οι δύο βοηθοί και ο VAR. Αναλυτικά: Refferee: Carlos DEL CERRO GRANDE. Assistant Refferee 1: Guadalupe PORRAS AYUSO. Assistant Refferee 2: Gonzalo GARCIA GONZALEZ. VAR: Alejandro HERNANDEZ HERNANDEZ» μας είπαν. Και όπως ο καθένας καταλαβαίνει, οι μάσκες έπεσαν οριστικά…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024