Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Μεγάλη συγκέντρωση για τους υπερασπιστές της χώρας - Οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ρωσία: Μεγάλη συγκέντρωση για τους υπερασπιστές της χώρας – Οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Πούτιν χαιρέτισε τους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία

Το στάδιο Λουζνικί στη Ρωσία κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες Ρώσους, για να τιμήσουν τους υπερασπιστές της  χώρες, με την παρουσία του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος χαιρέτισε τους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο στάδιο, χωρητικότητας 81.000 θέσεων, με θερμοκρασία στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου, ανέμιζαν ρωσικές σημαίες και άκουγαν πατριωτικά τραγούδια πριν ο Ρώσος πρόεδρος αφιχθεί στο στάδιο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους πάντες να φωνάξουν «Ρωσία, Ρωσία!» δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στους μαχόμενους.

«Πολεμούν ηρωικά, θαρραλέα, γενναία. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς», δήλωσε ο Πούτιν στην εκδήλωση με τίτλο «Δόξα στους υπερασπιστές της πατρίδας», που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της ρωσικής γιορτής της 23ης Φεβρουαρίου για όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

«Σήμερα έχουν την υποστήριξη ολόκληρης της χώρας» δήλωσε ο Πούτιν για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία , προσθέτοντας ότι μόλις ενημερώθηκε από τους στρατιωτικούς διοικητές για την κατάσταση στο μέτωπο. «Όταν είμαστε μαζί, δεν έχουμε ίσους. Στην ενότητα του ρωσικού λαού!».

Το Κρεμλίνο παρουσιάζει τον πόλεμο ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την προστασία της ασφάλειας της ίδιας της Ρωσίας σε αυτό που θεωρεί ως υπαρξιακή αντιπαράθεση με τη Δύση.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014, μετά την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου που επακολούθησε των διαδηλώσεων που έγιναν στην χώραστο πλαίσιο της «Επανάστασης του Μαϊντάν» και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Μάχες ξέσπασαν επίσης στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

Ο Πούτιν με εντολή του έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, μια απόφαση που οι δυτικές δυνάμεις και η Ουκρανία χαρακτήρισαν ως μια ιμπεριαλιστικού τύπου αρπαγή γης.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι δεν θα σταματήσει έως ότου εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το ουκρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024