Το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των απόφοιτων καλλιτεχνικών σχολών, εξισώνοντάς τες ουσιαστικά με απολυτήριο Λυκείου, έχει αποτελέσει ένα πολύ γερό χτύπημα στα θεμέλια του Πολιτισμού, με τις αντιδράσεις να είναι πολύ έντονες από σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Καθηγητής χορού επί 23 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε στο podcast του «20/20 Magazine» για τον αγώνα που δίνεται από τους διδάσκοντες ώστε να δίπλα στα όνειρα και στους αγώνες των σπουδαστών.
Ο γνωστός χορογράφος με τις αμέτρητες διακρίσεις στον χώρο του, ο οποίος με τις εμπνεύσεις του έχει αφήσει τεράστιο το στίγμα του και στην τηλεόραση λίγο πριν πιάσει το πόστο του στο J2US χαρίζοντας όπως πάντα φαντασμαγορικό θέαμα επί σκηνής με τις εμφανίσεις των λαμπερών ζευγαριών, λύγισε μιλώντας για τα οράματα και τα εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς καλλιτεχνών που σβήνουν στον απόηχο μία απόφασης – «ντροπή» για όσους υπηρετούν την Τέχνη.
«Εγώ θέλω να πω ότι είμαι 23 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και είναι τιμή μου. Στα 23 χρόνια αυτά έχω συνομιλήσει με νέους ανθρώπους που έχουν οράματα και διεκδικούν το αυτονόητο να θέλουν καλύτερες συνθήκες για αυτό που καλούνται να κάνουν ως τέχνη. Δεν είναι μόνο ένας σύλλογος είναι η φωνή αυτής της γενιάς και εγώ ως δάσκαλος οφείλω να την ακούσω» είπε εμφανώς συγκινημένος.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας