Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η ΑΕΚμετά το 3-0 επί του Άρη. Και βέβαια μεγάλες στιγμές για τον Ματίας Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του στη Νέα Φιλαδέλφεια και το νέο γήπεδο που εξελίσσεται σε «παράγοντα» του φετινού πρωταθλήματος καθώς ως τώρα το κοντέρ λέει 8X8 νίκες με 21-2 γκολ.
Επειδή όμως αυτά τα… γλυκανάλατα θα τα διαβάσεις παντού, άσε με να σου πω και τα υπόλοιπα. Έχει καλή ομάδα η ΑΕΚ. Έχει όμως και όλα… τα κομφόρ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είτε πρόκειται για Έλληνες, είτε για ξένους διαιτητές.
Απόψε τον Άρη ο Πορτογάλος ρέφερι τον έχει περάσει… πριονοκορδέλα. Πέναλτι για το 1-0, αποβολή με δεύτερη κίτρινη σε δεκαπέντε λεπτά για τον Ετέμπο (45΄-60΄) με το ματς ακόμη στο ίδιο σκορ και με τη πρώτη κάρτα αποκύημα της φαντασίας.
Ένα ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ πριν από το 2-0 (στον Νταμπό). Και bonus αυτή η έξοδος Μεσολογγίου του Αθανασιάδη στο 53΄που ειδικά μέσω του VAR δεν έχει δικαιολογία ότι δεν κατέληξε στην άσπρη βούλα για τον φιλοξενούμενο: έστω δεν έστειλε τον διαιτητή μπροστά στην οθόνη για επισκόπηση.
Είναι το θέμα ο Άρης; Όχι, είναι και ο Άρης.
Διότι ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 με πέναλτι του Άμραμπατ στο 90΄+4΄και στην επόμενη φάση σφύριγμα της λήξης από τον Σιδηρόπουλο ενώ μπροστά του έκανε μαρς πέναλτι ο Μάνταλος τραβώντας από τη φανέλα τον Σουάρεθ. Γράψε τρία ποντάκια.
Γράψε άλλα τρία ΑΕΚ-ΟΦΗ μεσοβδόμαδα πριν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Έκανε rotation ο Αλμέιδα, ανακάλυψε χυδαίο πέναλτι ο Κουτσιαύτης στο 6΄ στρώνοντας τραπέζι.
Πεναλτάκι στο 1-0 με τον Παναθηναϊκό για το 2-0 που θα κλειδώσει το τρίποντο, αλλά χάλασε τη μανέστρα ο Μπρινιόλι πιάνοντας την εκτέλεση του Φερνάντες.
Και βέβαια με το αποψινό τέσσερα τα πεναλτάκια, από εκείνα που ανοίγουν ή κλείνουν τρίποντα! Όχι, τίποτα άλλο αλλά για να μη λέμε μόνο για τον Παναθηναϊκό.
Και για να τελειώνουμε; Απόψε ο Αραούχο έκανε ματσάρα. Την ώρα όμως που ο Αργεντινός σόλαρε, σόλαρε και η παρέα του Πορτογάλου διαιτητή Γκοντίνιο. Με αποδείξεις.
Στο 46΄ η πρώτη κίτρινη στον Ετέμπο είναι για τα θηρία. Τιμωρείται για αντικανονική χρήση χεριού, όμως η κίνηση του χεριού του ήταν μια επαφή στο στήθος του αντιπάλου του, που δεν κρίνεται ριψοκίνδυνη, αλλά απρόσεκτη. Ο Αμραμπατ έκανε θέατρο και ένα τέταρτο μετά δικαιώθηκε.
Στο 53′ κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Άρη όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Αθανασιάδη χτύπησε με το γόνατο του τον Φαμπιάνο του Άρη και τον τραυμάτισε. Και το χειρότερο είναι ότι το είδε λέει και το VAR.
Και όσο για το κερασάκι; Στο 2-0 (76΄) οι παίκτες του Άρη διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Και έχουν δίκιο: 100% επιθετικό φάουλ στον Νταμπό. Αλλά τι να συζητάμε…
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.