Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Marvel: Ξανά στις αίθουσες οι ταινίες μετά από τριετή απαγόρευση

Marvel: Ξανά στις αίθουσες οι ταινίες μετά από τριετή απαγόρευση

H Κίνα κοιτά πλέον θετικά τις ταινίες του Χόλυγουντ.

Σε μια νέα κινηματογραφική τροχιά μπαίνει πλέον η Κίνα, μετά την απόφαση της να άρει την απαγόρευση των ταινιών της Marvel, η οποία και ίσχυε τα τελευταία 3,5 χρόνια. Ο Black Panther: Wakanda Forever και ο Ant-Man and the Wasp: Quantumania θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα, ακριβώς μετά την κινέζικη Πρωτοχρονιά των Κινέζων. Μάλιστα, σηματοδοτούν τις πρώτες πρεμιέρες της Marvel στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, από την πρεμιέρα του Avengers: Endgame το 2019.

Παραλληλα, η ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Αvatar: Τhe Way of water» έκανε ήδη πρεμιέρα στην Κίνα ξεπερνώντας τα 220 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Η λογοκρισία της κινέζικης κυβέρνησης

Οι ταινίες της Marvel έχουν υπάρξει τεράστιες επιτυχίες στο κινέζικο box office, η πρώτη ταινία Black Panther κέρδισε 105 εκατομμύρια δολάρια στην Κίνα το 2018, ενώ ο Ant-Man ξεπέρασε τα 120 εκατομμύρια την ίδια χρονιά.

Η διαδικασία για να προβληθούν ταινίες στην Ασιατική χώρα είναι να περάσουν την έγκριση του ελεγκτικού συμβουλίου της Κινηματογραφικής Διοίκησης της Κίνας. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες απορρίπτονται συνήθως, είτε για λόγους λογοκρισίας είτε για να προστατευτεί η εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Διάσημες ταινίες όπως το Black Widow με την Σκάρλετ Γιοχάνσον, το Spider-Man: No Way Home, Eternals σε σκηνοθεσία της Κλόε Ζάο, το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings που μας σύστησε τον πρώτο Ασιάτη υπερήρωα της MCU, αλλά και οι πιο πρόσφατες ταινίες Doctor Strange in the Multiverse of Madness και Thor: Love and Thunder δεν είχαν εγκριθεί και έτσι δεν κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα στην κινέζικη αγορά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024