Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμη μία φορά απολαυστικός και διέλυσε τον Απόλλωνα με σκορ 97-60, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός για τρεις περιόδους «σάρωσε» τον Απόλλωνα Πάτρας, επικρατώντας με σκορ 97-60 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην εντυπωσίασαν από τα μέσα της πρώτης περιόδου και στις αρχές της δεύτερης, όμως στη συνέχεια έκαμψαν την αντίσταση του πολύ ανταγωνιστικού Απόλλωνα, φτάνοντας σε μια εύκολη επικράτηση και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο επικείμενο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Τζορτζ Πάπας στο καλύτερο ματς της καριέρας του στην Ελλάδα σημειώνοντας 16 πόντους, ενώ εξαιρετικοί ήταν ο Βεζένκοφ με άλλο ένα νταμπλ-νταμπλ έχοντας 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Άλεκ Πίτερς με 11. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισαν νεοαποκτηθέντας Αλόνζο Βερτζ με 16 και ο Νικ Γκρίφιν με 13.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό αφού με πρωταγωνιστή τον Τόμας Γουόκαπ σε άμυνα και επίθεση μπόρεσε να πάρει διψήφια διαφορά με +10 (14-4). Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιζαν με την ίδια ένταση στην άμυνα, ενώ έχασα και αρκετά σουτ. Αποτέλεσμα αυτού, ο Απόλλων να βρει ρυθμό με τον νεοφερμένο Βερτζ να σκοράρει, έχοντας τις βοήθειες του Μαστρογιαννόπουλου.
Οι Πατρινοί μείωσαν και με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου μπόρεσαν να περάσουν μπροστά με 20-19, τρέχοντας ένα επιμέρους 16-5. Οι Πειραιώτες… ξύπνησαν, είδαν τον Πάπας να βάζει τρία τρίποντα σερί, τον Μπλακ να κυριαρχεί στις ρακέτες και σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα πήραν τα ηνία εκ νέου και μάλιστα έχτισαν νέα διψήφια διαφορά. Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, με το σκορ να φτάνει ψηλά και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να δείχνει το 43-30 υπέρ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα πιο συγκεντρωμένος επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του. Έτσι η διαφορά όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν, με τον Σάσα Βεζένκοφ να βρίσκει ρυθμό και τον Γουόκαπ να συνεχίζει να οργανώνει την επίθεση των «ερυθρόλευκων» με εξαιρετικό τρόπο. Οι Πειραιώτες έφτασαν και στο +30 (70-40), με τον Βερτζ να μειώνει κάπως για τον Απόλλωνα στη συνέχεια.
Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στην τελευταία περίοδο, με τον Ολυμπιακό να κρατά και να αυξάνει σιγά-σιγά το προβάδισμά του, φτάνοντας και στο +38. Οι δύο ομάδες πήγαν περισσότερο σε ατομικές προσπάθειες, χωρίς να αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο, με το ματς να ολοκληρώνεται στο τελικό 97-60 υπέρ των Πειραιωτών.
Ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου Βενσάν Κομπανί δήλωσε ότι στη Γερμανία το VAR παρεμβαίνει λιγότερο σε σχέση με την Αγγλία και το Βέλγιο, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο
Με χωρητικότητα 135.000 θεατών, το στάδιο Trong Dong στο Βιετνάμ φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο αθλητικό στάδιο στον κόσμο και σύμβολο της νέας εποχής της χώρας.
Τι έκανε ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου Μάνουελ Νόιερ όταν ήταν παιδί; Ποιούς άλλους τερματοφύλακες παραδέχεται; Ποια η φιλοσοφία του ως γκολκίπερ; Θέλει να κάνει σόου στο γήπεδο;