Εάν βρει ρυθμό η Αταλάντα είναι ικανή να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό συνέβη απόψε στο Μπέργκαμο, όπου η ομάδα του Γκασπερίνι, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπολόνια (2-1), «σκόρπισε» την Σαλερνιτάνα με 8-2 και παρέμεινε στο τιμ των ομάδων που θα δώσουν μάχη για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.
Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι σκόραραν ό,τι ώρα ήθελαν και μέσα σε 36 λεπτά σημείωσαν πέντε γκολ! Δύο από αυτά, μάλιστα, πέτυχαν οι Κουπμάινερς και Χόιλουντ, οι οποίοι στις αρχές της εβδομάδας (9/01) είχαν χαρίσει στην Αταλάντα το «διπλό» στην έδρα της Μπολόνια (2-1).
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος, όπου σκόραραν άλλες τρεις φορές. Το 8-2 είναι το μεγαλύτερο σε εύρος σκορ στην εφετινή Serie A.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Ο Εργκιν Αταμάν στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Βεζένκοφ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχθηκε ότι κάποιοι παίκτες του φοβούνται μετά από τόσες σερί ήττες.