Ο Προμηθέας έκανε τα εύκολα… δύσκολα στην τελευταία περίοδο του αγώνα με το Λαύριο, αλλά εν τέλει πήρε τους δύο βαθμούς, επικρατώντας με 74-71, στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League.
Οι Αχαιοί δέχτηκαν επιμέρους σκορ 15-23 στο 4ο δεκάλεπτο -με τον Μάρτιν Ρέμι να δίνει το έναυσμα για τους φιλοξενούμενους- και από το +11 στο 30ο λεπτό βρέθηκαν στο +1 (72-71) στα 16″ πριν τη λήξη. Όμως, ο Φλαγκ έκανε φάουλ στον Τόμασον στα 14″ κι εκείνος ήταν εύστοχος και στις δύο βολές. Κόουλ και Φλαγκ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν σε προσπάθεια για τρεις για το Λαύριο που έμεινε με την… πρόθεση μόνο για ανατροπή. Ο Προμηθέας πανηγύρισε την 6η νίκη του, ενώ το Λαύριο υπέστη τη 10η ήττα του.
Ο Προμηθέας οικοδόμησε διαφορά 8 πόντων, 20-12, με τρίποντα από Σίμπσον, Μουράτο και Κουλμπόκα. Γκρέι και Φλαγκ μείωσαν στο -3 (20-17), αλλά με συνοπτικές διαδικασίες οι Μουράτος, Κουλμπόκα και Κόντιτ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +9 (26-17), στη λήξη της 1ης περιόδου. Το Λαύριο έκανε προσπάθεια να πάρει προβάδισμα στις αρχές της 2ης περιόδου και η αλήθεια είναι πως απείλησε τους Αχαιούς μειώνοντας στον πόντο, 28-27, χάρη στα Ελληνόπουλα και συγκεκριμένα τους Ζάρα, Κουζέλογλου, Νικολαϊδη και Γερομιχαλό.
Όμως υπολόγιζαν χωρίς τους… Κουλμπόκα και Κόντιτ. Οι δυο τους μοιράστηκαν τους πόντους στο επιμέρους σκορ 9-3 του Προμηθέα, χάρη στο οποίο προσπέρασε ξανά με +8, 37-29. Οι Τόμασον και Μουράτος πήραν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους επεκτείνοντας το επιμέρους σκορ σε 13-3, για το 41-29 (+12), στο ημίχρονο. Ανώτερος και στην 3η περίοδο ήταν ο Προμηθέας με τον Σίμπσον να είναι ασταμάτητος σε αυτό το διάστημα (55-37).
Με τρίποντα, οι Φλαγκ και Γκρέι μείωσαν σε 57-48, ενώ ο Τόμασον διαμόρφωσε το 59-48 (σκορ 3ης περιόδου). Και τότε, στην 4η περίοδο, ο Ρέμι… πήρε το «όπλο» του, ανέβαζε… μόνος του τους πόντους του Λαυρίου (63-58), για να ευστοχήσει σε τρίποντο ο Νικολαϊδης (67-61). Η άμυνα του Προμηθέα δεν λειτουργούσε και οι Κόουλ, Λάνγκεβιν και Φλαγκ έφεραν την ομάδα τους στον πόντο (72-71), αλλά στα 16″ που απέμεναν ο Προμηθέας έκανε αυτό που έπρεπε για να αναδειχτεί νικητής.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Μόντε Μόρις αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για βαρύ διάστρεμμα το οποίο έχει υποστεί ο Αμερικανός.