Οριόν – Παναθηναϊκός 1-3: Νίκη του «τριφυλλιού» και όλα δείχνουν ντέρμπι με Ολυμπιακό
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 σετ της Οριόν στην Ολλανδία και απέχει δύο σετ από την πρόκριση που πιθανότατα θα τον φέρει αντίπαλο με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του CEV Challenge Cup.
Το πρώτο βήμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Challenge Cup έκανε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με ανατροπή στην Ολλανδία της Ορίον με 3-1 σετ.
Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου και οι «πράσινοι» χρειάζονται δύο σετ για την πρόκριση στους «τέσσερις», όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό εφόσον και οι «ερυθρόλευκοι» ξεπεράσουν τη Στεάουα Βουκουρεστίου.
Ο Φερνάντο Ερνάντεζ με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές, ενώ καθοριστικοί ήταν και οι κεντρικοί Λούκας Ρανγκέλ με 12 πόντους (με 9/10 επιθέσεις και 3 μπλοκ) και Γιώργος Πετρέας με 10. Ντεμπούτο έκανε ο Μπρέντεν Σάντερ για το τριφύλλι, με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή.
Ο Παναθηναϊκός παρόλο που είχε τον έλεγχο του πρώτου σετ μέχρι το 18-20, η Όριον αντέδρασε και στο τέταρτο σετ μπολ της έκανε το 1-0 (27-25).
Στο δεύτερο σετ οι πράσινοι βρισκόντουσαν σταθερά μπροστά με τέσσερις πόντους (12-16, 17-21), για να ισοφαρίσει με 23-25.
Το τρίτο σετ ήταν και το πιο εύκολο για τον Παναθηναϊκός, προηγήθηκε από νωρίς (3-8, 8-16) και παρόλο που η Όριον προσπάθησε να μειώσει, έγινε το 1-2 σετ με 21-25.
Στο τέταρτο σετ η Όριον πέρασε μπροστά στο σκορ με 22-21, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και στη συνέχεια με τα σερβίς του Κόβαρ ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» σερί 0-3 για να διαμορφώσει το τελικό 1-3 με 22-25.
*Οι πόντοι της Όριον προήλθαν από 6 άσσους, 52 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 1 άσσο, 47 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 37 λάθη αντιπάλων.
Τρία χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό συμπλήρωσε ο Ροντινέι. Ένας ποδοσφαιριστής «πολεμιστής», που έκανε τη διαφορά εξ αρχής και που κατάφερε να δεθεί με τον σύλλογο και με την Ελλάδα όσοι λίγοι ξένοι.