Βέλγιο: Τα λύματα από τα αεροπλάνα που φτάνουν από την Κίνα θα αναλύονται για να ελέγχεται η πορεία της πανδημίας
Τι αποφασίστηκε στο Βέλγιο.
Το Βέλγιο θα αναλύσει τα λύματα από τα αεροπλάνα που φτάνουν από την Κίνα για να εντοπίσει τυχόν νέες παραλλαγές του ιού που προκαλεί την Covid-19, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται στην Κίνα.
«Θα είναι άλλο ένα μέσο παρακολούθησης για να επαληθεύουμε ότι τα στοιχεία που λαμβάνουμε από την Κίνα είναι ακριβή», είπε ο Στέφεν Φαν Γκουχτ, του εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Ο στόχος του νέου μέτρου
Όπως είπε, οι αρχές αντιλαμβάνονται πως ορισμένοι επιβάτες που πάσχουν από Covid-19 μπορεί να μην χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επομένως, το νέο μέτρο δεν έχει ως στόχο να εντοπίζει ασθενείς αλλά να παρακολουθεί τι συμβαίνει στην Κίνα.
Το Βέλγιο ζητά επίσης από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19 αν εμφανίζουν συμπτώματα έως επτά ημέρες μετά την άφιξή τους. Το μέτρο αυτό όμως δεν είναι υποχρεωτικό.
Στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, ο Βέλγος υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντερνμπρούκε είπε ότι χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή πολιτική για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας θα συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν ποια μέτρα θα μπορούσε να περιλαμβάνει η κοινή πολιτική των χωρών.
Κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπως υποχρεωτικά τεστ για την Covid-19 πριν από την αναχώρησή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Σφυροκόπημα της Τεχεράνης και της Βυρητού – Πάνω από 30 τραυματίες στο βόρειο Ισραήλ
- Κυβέρνηση ιδιωτικών συμβούλων
- Η μάχη του χεριού: Είναι οι αριστερόχειρες πιο ανταγωνιστικοί;
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως τους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
- Από τον Απρίλιο το νέο επίδομα ανεργίας – Έως 1.295 ευρώ
- Η Ιταλία αγόρασε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζιο για 30 εκατ. ευρώ – Θα εκτεθεί στο Παλάτσο Μπαρμπερίνι
- Η επιστήμη ξέρει αν προτιμάμε την αλήθεια ή το ψέμα
- Δημοσκόπηση: Τα δύο «ανοιχτά τραύματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442