Λογαριασμοί ρεύματος: Αυξημένα τιμολόγια ανακοινώνουν οι πάροχοι για τον Ιανουάριο
Υψηλότερη κατά 45% η τιμή χονδρεμπορικής ρεύματος
Ποδαρικό με αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος κάνει το 2023.
Αύριο 20 Δεκεμβρίου, οι πάροχοι ανακοινώνουν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις των πελατών τους για τον μήνα Ιανουάριο. Αν κρίνουμε από την πορεία των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τότε θα πρέπει να αναμένονται αυξήσεις έναντι των τιμολογίων του Δεκεμβρίου.
Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας – Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθούν
Αξίζει να σημειωθεί πως αν συγκριθεί η μέση τιμή της χρηματιστηριακής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας 1 με 19 Δεκεμβρίου με το αντίστοιχο διάστημα 1 με 19 Νοεμβρίου είναι αυξημένη κατά 45%. Για την ακρίβεια τις 19 μέρες του τρέχοντος μήνας η μέση τιμή είναι στα 300 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, όταν τον Νοέμβριο ήταν περίπου στα 205 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.
Οι πάροχοι
Με αυτά τα δεδομένα, οι εκτιμήσεις θέλουν τους παρόχους να διαμορφώνουν υψηλότερες ανταγωνιστικές χρεώσεις για τον Ιανουάριο έναντι του Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως τον τρέχοντα μήνα οι προμηθευτές ρεύματος ανακοίνωσαν τιμολόγια από 0,27 έως 0,40 ευρώ ανά Κιλοβατώρα. Οι επιδοτήσεις που έδωσε το κράτος μέσα από τον μηχανισμό ανάκτησης εσόδων των ηλεκτροπαραγωγών έριξαν τις τελικές τιμές λιανικής ρεύματος του Δεκεμβρίου σε ένα εύρος από 0,05 έως 0,16 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Για τον Ιανουάριο εκτιμάται πως σίγουρα οι υψηλότερες χρεώσεις παρόχων θα ξεπερνούν τα 0,41 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ οι χαμηλότερες μάλλον θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 0,35 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Φυσικά τις τελικές τιμές πληρωμής θα τις διαμορφώσει το ύψος της επιδότησης.
Συνεχίζουν οι επιδοτήσεις
Πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023, ότι και το επόμενο έτος οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος θα συνεχιστούν.
Μάλιστα προϋπολόγισε το ποσό σε περίπου 10 δις. ευρώ. Εξ αυτών 3,5 δις. ευρώ θα κατευθυνθούν στα νοικοκυριά και 4,8 δις. ευρώ σε επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα κρατηθεί και εφεδρεία της τάξης του 1 δις. ευρώ.
Πηγή: ΟΤ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0, vid)
- ΑΕΚ – Βαγιεκάνο 3-1: Άγγιξε το «θαύμα», αλλά αποκλείστηκε η «Ένωση» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442