Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Προειδοποίηση για έξαρση των κρουσμάτων λόγω της νέας υποπαραλλαγής της Ομικρον

Γαλλία: Προειδοποίηση για έξαρση των κρουσμάτων λόγω της νέας υποπαραλλαγής της Ομικρον

Η νέα υποπαραλλαγή της Ομικρον που σαρώνει τη Γαλλία είναι «πιο μεταδοτική και δικαιολογεί την τρέχουσα αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων».

Η υποπαραλλαγή BQ.1.1 του κοροναϊού υπερισχύει έναντι της BA.5 στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα η ανοσολόγος Μπριζίτ Οτράν, πρόεδρος της Επιτροπής για την Παρακολούθηση και την Πρόβλεψη Υγειονομικών Κινδύνων (COVARS), στο δίκτυο BFMTV (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Toby Melville/Reuters).

Η «αρχή ενός κύματος»

Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 είναι, σύμφωνα με την Οτράν, η «αρχή ενός κύματος» παρόλο που η αύξηση «δεν είναι ακόμη αξιοσημείωτη». «Η τάση δεν είναι καλή, είναι ανοδική», λόγω της συγκεκριμένης υποπαραλλαγής του ιού.

Δείτε ακόμα – Κοροναϊός: Ποιοί είναι οι παράγοντες κινδύνου για μακρά Covid στους εφήβους

Η ΒΑ.5 – υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Ομικρον του κοροναϊού που ήταν η επικρατούσα στη Γαλλία ως αυτό το στάδιο – «έχει ήδη αντικατασταθεί, έχει σαρωθεί από την BQ.1.1, η οποία είναι το “μωρό” της BA.5», εξήγησε.

«Η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή είναι πιο μεταδοτική και δικαιολογεί την τρέχουσα αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων», συμπλήρωσε.

Η Μπριζίτ Οτράν ανέφερε επίσης ότι επί του παρόντος οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν η υποπαραλλαγή BQ.1.1 είναι πιο επικίνδυνη από τις προηγούμενες, πάντως θεωρείται πιο μεταδοτική.

Απολύτως αναγκαία εμβολιασμός και μέτρα

Γι’ αυτόν τον λόγο είπε πως οι πολίτες είναι απολύτως αναγκαίο να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης και να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι τα εμβόλια εγγυώνται την προστασία από σοβαρή νόσηση και θάνατο εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη χρήσης μάσκας τουλάχιστον στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024