Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν ο μεγάλος νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο λίγα λεπτά πριν από τις 11:30 με χρόνο 2.23.43.
Ο Πιτσώλης, αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Ιλισός, πέτυχε την ανατροπή στο τελευταίο χιλιόμετρο, ξεπερνώντας τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) και κάνοντας την έκπληξη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Σταμούλης.
«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική που ακολούθησα πήγε καταπληκτικά, δεν έχω λόγια. Λόγω ζέστης αρχίσαμε αργά, αλλά ακολούθησα την τακτική μου και πήρα μια πραγματικά αναπάντεχη νίκη. Όταν είδα τον Κώστα Γκελαούζο σκέφτηκα ‘αποκλείεται να είμαι τόσο κοντά!’. Αφιερώνω τη νίκη στη γυναίκα μου που σε λίγους μήνες θα μου χαρίσει το ωραιότερο μετάλλιο», είπε ο μεγάλος νικητής, που μάλιστα αφού τερμάτισε περίμενε τον μεγάλο του αντίπαλο για να τον χειροκροτήσει όταν ολοκλήρωσε κι εκείνος τον αγώνα του.
Νικήτρια η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στις γυναίκες
Εν τω μεταξύ, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έκοψε πρώτη το νήμα -από τις γυναίκες- στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παίρνοντας την πρωτιά στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Στον δεύτερο Μαραθώνιο της καριέρας της, η Κωνσταντινοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια, κάνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:45:46. Και όλα αυτά, αφού ξεπέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας (πριν από δυο χρόνια είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς).
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών ξεκίνησε στις 09:00 ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος και τις αρχες να πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των 42.195 μέτρων του αγώνα, της πιο δημοφιλούς διαδρομής μαραθωνίου στον κόσμο.
Ο 39ος Μαραθώνιος Αθηνών με τις 45.000 συμμετοχές που φέρνει κοντά εκπροσώπους από 92 χώρες και 126 εθνικότητες ξεκίνησε με αφετηρία τον Μαραθώνα και συνεχίζει στη Λεωφόρο Μεσογείων και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας με τους δρομείς που συμμετέχουν, να καταλήγουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ στο μεταξύ διεξάγονται ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. και ο αγώνας παιδιών 1,2 χλμ.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Ο Κάρλο Αντσελότι εμμένει στην αρχική του απόφαση να μην καλέσει τον Νεϊμάρ στην αποστολή της Βραζιλίας για τα τελευταία φιλικά πριν το Μουντιάλ και το όνειρο του 34χρονου σούπερσταρ για ένα... last dance στα γήπεδα της Βορείου Αμερικής, εξανεμίζονται.
Αυτοί είναι οι διαιτητές που όρισε η ΚΕΔ να σφυρίξουν τα ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ούγγρος, Μπόγκναρ, στο Παναθηναϊκός - Άρης, Παπαπέτρου στον ΠΑΟΚ, Τσιμεντερίδης στην ΑΕΚ και Πολυχρόνης στον Ολυμπιακό.
Με μια σειρά αναρτήσεών του στο X, ο σταρ της Αναντολού Εφές, Σέιν Λάρκιν, απάντησε σε όσα είπε για τον τραυματισμό του ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, εξαπολύοντας μια απίθανη προσωπική επίθεση εναντίον του Τούρκου παλαίμαχου άσου.