ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Τι άλλαξε από την προηγούμενη δήλωση της κυβέρνησης για αντικατάσταση των BMP-1 στα νησιά;»
«Αυτό το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί, παρά μόνο με την εκεί τοποθέτηση τεθωρακισμένων αντίστοιχης ή καλύτερης ισχύος πυρός των BMP-1», επισημαίνουν με κοινή δήλωσή τους οι αρμόδιοι του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Για «κενό» στην ισχύ πυρός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κάνουν λόγο οι τομεάρχες Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου και Θωμάς Χατζηαθανασίου, μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς, ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, που αντικαθιστούν τα BMP-1, τα οποία παραχωρήθηκαν στην Ουκρανία, θα προωθηθούν σε μονάδες του Έβρου και όχι στα νησιά.
«Αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από την προ μηνών δήλωση της κυβέρνησης ότι ‘η απομάκρυνση των BMP-1 από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την άμεση αντικατάστασή τους από τα νεοαποκτηθέντα γερμανικά Marder’», σημειώνουν μάλιστα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Κενό στην ισχύ πυρός στα νησιά»
Και προσθέτουν πως «ανεξάρτητα από την επιχειρησιακή αξιοποίηση των τεθωρακισμένων Marder στο πεδίο του Έβρου, με την προϋπόθεση βέβαια του κατάλληλου εξοπλισμού τους και της σχετικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους, το κενό που δημιουργείται στην ισχύ πυρός στα νησιά του Αν. Αιγαίου είναι υπαρκτό, ακόμη και με την τοποθέτηση άλλων εκ των υπαρχόντων τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς».
«Αυτό το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί, παρά μόνο με την εκεί τοποθέτηση τεθωρακισμένων αντίστοιχης ή καλύτερης ισχύος πυρός των BMP-1», επισημαίνουν με κοινή δήλωσή τους οι αρμόδιοι του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-127x85.jpg)














![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442