Τρεις γυναίκες διαιτητές επιλέχθηκαν να σφυρίξουν αγώνες του Μουντιάλ
Συνολικά τρεις γυναίκες θα διευθύνουν αγώνες του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.
Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες, που θα συναντήσουν οι ποδοσφαιρόφιλοι, στο Μουντιάλ του Κατάρ, είναι η παρουσία τριών γυναικών διαιτητών.
Πρόκειται για την Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ, την Σαλίμα Μουκανσάγκα από την Ρουάντα και την Γιοσίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία, ενώ ως βοηθοί διαιτητή, θα «σφυρίξουν» η Βραζιλιάνα, Νέουζα Μπακ, η Μεξικανή, Κάρεν Ντρίας Μεδίνα και η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ.
Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης, η επιστροφή και η μητρική αγκαλιά (vid)
«Εδώ και αρκετά χρόνια, βιώνουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου», σχολίασε σχετικά, ο Ιταλος θρύλος της παγκόσμιας διαιτησίας, Πιερλουίτζι Κολίνα, ο οποίος σήμερα, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA.
Για την Φραπάρ, αυτή η επιλογή, είναι η λογική συνέχεια μιας εξελικτικής καριέρας σε κορυφαίο επίπεδο. Πρώτη γυναίκα διαιτητής στην δεύτερη κατηγορία Γαλλίας (2014), στην Ligue 1 ανδρών (2019), στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (Αύγουστος 2019), στο Champions League (Δεκέμβριος 2020) και στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας (2022), η Φραπάρ, είναι πλέον, καλά εδραιωμένη στο γαλλικό και διεθνές επίπεδο.
«Είμαι πολύ συγκινημένη, γιατί δεν ήταν απαραιτήτως αναμενόμενο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η κορυφή», σχολίασε η 38χρονη Γαλλίδα, ενώ η κατά δύο χρόνια νεότερη της, Γιοσίμι Γιαμασίτα, γνώρισε παρόμοια εξέλιξη στην Ιαπωνία, ούσα το 2019 η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα στο Champions League της Ασίας.
Ηταν ακόμη ένα βήμα προς την ιδιότητα της επαγγελματία διαιτητή, που απέκτησε αυτό το καλοκαίρι και επαρκεί για να εγκαταλείψει την δραστηριότητά της ως δασκάλα φυσικής κατάστασης, την οποία ασκούσε με μερική απασχόληση.
«Η διαιτησία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά χαίρομαι που την έχω», είπε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Γιαμασίτα, η οποία «δεν μπορούσε ποτέ να φαντασθεί» ότι θα φθάσει σ’ αυτό το σημείο. Η επιτυχία της, οφείλεται στην επιμονή μιας φίλης από το Πανεπιστήμιο, η οποία σχεδόν την… έσερνε για να «σφυρίξει» στο πρώτο της ματς. Και από τότε, δεν σταμάτησε.
Τέλος, η πρώτη γυναίκα διαιτητής αγώνα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ανδρών τον περασμένο Ιανουάριο, η 34χρονη Σαλίμα Μουκανσάνγκα, επιλέχθηκε για την κορυφαία διοργάνωση στο Κατάρ. Γεγονός, που αποτελεί την απόλυτη ανταμοιβή για αυτήν την νεαρή διαιτητή, η οποία αρχικά ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια, πριν στραφεί στην διαιτησία.
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)
- Η Αυστραλία δέχθηκε να χορηγήσει βίζες σε πέντε μέλη της εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν
- Πρόωρος… τελικός στους «8» του FΑ Cup Αγγλίας μετά την κλήρωση: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ
- Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρωσία άκουσε τον ύμνο ξανά σε διοργάνωση της ΔΟΕ μετά από μια δεκαετία
- A BOLA: «Ελ Κααμπί, Παυλίδης και Τζόλης στους 30 παίκτες με τις περισσότερες τελικές στο Champions League»
- Ο Μαξ Ντόουμαν είναι το next big thing στο πλάνο του Αρτέτα
- Ισοπαλία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του χάντμπολ προς όφελος του Ολυμπιακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442