Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν απέρριψε την κριτική για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στην κλήρωση της προκριματικής φάσης για το Euro 2024, που θα φιλοξενηθεί από την Γερμανία.
Ο Τσέφεριν μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Sport Bild» χαρακτήρισε λαϊκισμό «να απαιτείς και να λες πέτα τους όλους έξω», σε αναφορά του για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας, ενώ τόνισε: «Προς το παρόν, δεν βλέπουμε λόγο να το κάνουμε. Αν αλλάξουν τα πράγματα, φυσικά και θα αντιδράσουμε.
Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις, δεν λέμε στους πολιτικούς ή στις κυβερνήσεις τι να κάνουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Να σημειωθεί ότι το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ανέφερε ότι η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, έστειλε επιστολή στον Σλοβένο παράγοντα ρωτώντας τον, γιατί η Λευκορωσία δεν έχει επίσης αποκλειστεί από την κλήρωση και τα προκριματικά του Euro 2024, εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Επί του παρόντος, η Λευκορωσία επιτρέπεται να συμμετέχει στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά πρέπει να φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες της, εκτός της χώρας και χωρίς θεατές. Η ομάδα της Λευκορωσίας κληρώθηκε στον 9ο προκτιματικό όμιλο του Euro 2024, μαζί με την Ελβετία, την Ανδόρα, το Ισραήλ, το Κόσοβο και τη Ρουμανία.
Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, έχει απαγορευτεί η συμμετοχή της Ρωσίας σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, σε όελς της διοργανώσεις της UEFA
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Μπράντον και Ντάμιεν Τζέφερσον πέτυχαν 22 και 19 πόντους αντίστοιχα κι έτσι η Καρδίτσα νίκησε τον Προμηθέα με 95-79 και «κλειδώνοντας» την παραμονή της.
Μεγάλο το ενδιαφέρον στη μάχη της 5ης θέσης στα πλέι οφ της Super Leaugue, μετά τη νίκη που πέτυχε ο Άρης επί του Βόλου με 3-2. και την ήττα του Λεβαδειακού με 2-0 από τον ΟΦΗ.
Ο Άλεξ Τεϊσέιρα διέλυσε την άμυνα του Παναιτωλικού με δύο γκολ και μία ασίστ και ο Πανσερραϊκός που έφτασε τους 7 βαθμούς στα play-out πήρε ένα διπλό-χρυσάφι (2-3) που τον έβγαλε μετά από πολύ καιρό από τη ζώνη του υποβιβασμού.