H αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κι αν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου… πάγωσε με την κλήρωση στα προκριματικά του EURO 2024 και τον όμιλο που την έφερε απέναντι σε Ολλανδία και Γαλλία, τουλάχιστον βλέπει πως έχει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε. Διότι έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με […]
H αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κι αν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου… πάγωσε με την κλήρωση στα προκριματικά του EURO 2024 και τον όμιλο που την έφερε απέναντι σε Ολλανδία και Γαλλία, τουλάχιστον βλέπει πως έχει ένα πρόγραμμα το οποίο είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε. Διότι έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει με δύο στα δύο στον όμιλο, παίζοντας με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία, πριν πέσει στα βαθιά με τα… μεγαθήρια.
Στις 24 Μαρτίου 2023 θα ξεκινήσει η… περιπέτεια της Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2024 όταν και θα ταξιδέψει στο Γιβραλτάρ για την πρώτη αγωνιστική. Και στις 16 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο παιχνίδι της την Ιρλανδία στην Αθήνα.
Ο στόχος ξεκάθαρος: οι έξι βαθμοί, προκειμένου να πάει στα δύο εκτός έδρας ματς με Γαλλία (19 Ιουνίου) και Ολλανδία (7 Σεπτεμβρίου) με το απόλυτο και να προσπαθήσει να… τσιμπήσει οτιδήποτε από τα δύο φαβορί ώστε να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης.
Γιβραλτάρ εντός και Ιρλανδία εκτός ακολουθούν, πριν παίξει και πάλι με Ολλανδούς και Γάλλους για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές που θα γίνουν στη χώρα μας στις 16 Οκτωβρίου και 21 Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Ολα τα παιχνίδια των προκριματικών της Εθνικής θα διεξαχθούν στις 21.45, σε μια διαδικασία που θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου, όταν και θα ξέρουμε αν η Εθνική θα έχει κάνει την έκπληξη και θα έχει πάρει την πρόκριση μέσω της μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων
. Διαφορετικά θα πάει για τους… τελικούς του Nations League που της χαρίζουν μια δεύτερη – και σίγουρα περισσότερο βατή – ευκαιρία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 (21.45): Γιβραλτάρ – Ελλάδα. Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 (21.45): Ελλάδα – Ιρλανδία. Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 (21.45): Γαλλία – Ελλάδα. Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 (21.45): Ολλανδία – Ελλάδα.
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 (21.45): Ελλάδα – Γιβραλτάρ. Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 (21.45): Ιρλανδία – Ελλάδα. Δευτέρα 16 Οκτωβρίου (21.45): Ελλάδα – Ολλανδία. Τρίτη 21 Νοεμβρίου (21.45): Ελλάδα – Γαλλία.
Ο Φαμπιάν Χιουρτσέλερ μίλησε ενόψει του Λίβερπουλ - Μπράιτον και παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Στέφανου Τζίμα, όσο και στην μεγάλη επίδραση που έχει ο Μπάμπης Κωστούλας στην ομάδα του.
Την πρόσληψη του Ισπανού, Άλβαρο Ρούμπιο, στο πόστο του προπονητή της Β' ομάδα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε χρέη Deputy Head της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας.
Μια πολύ κρίσιμη για το άμεσο μέλλον της Λίβερπουλ συνάντηση, θα έχουν σύντομα Άρνε Σλοτ και Μο Σαλάχ, οι οποίοι θα μιλήσουν για όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα στους «ρεντς» και όσα θα γίνουν το προσεχές.