Aντίστροφα μετράμε πλέον ενόψει της κλήρωσης για τον καταρτισμό των προκριματικών ομίλων του Euro 2024 (Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 13:00, Φρανκφούρτη).
Όπως έγινε γνωστό, η Εθνική θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας κι έτσι δεν μπορεί να κληρωθεί με τις Γεωργία, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε και Βόρεια Μακεδονία που είναι στο ίδιο γκρουπ.
Είκοσι τέσσερις: Η Γερμανία ως διοργανώτρια, οι δέκα επικεφαλής των προκριματικών ομίλων, οι ισάριθμες δεύτερες των βαθμολογιών και τρεις μέσω των play-offs που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2024.
Tα κριτήρια με τα οποία θα καταρτιστούν οι δέκα προκριματικοί όμιλοι:
Με βάση τη συνολική βαθμολογία του τρέχοντος Nations League.
Το σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης:
Στους «16» θα προκριθούν οι 2 πρώτοι των 6 ομίλων και μαζί τους οι 4 ομάδες με την καλύτερη βαθμολογία που θα έχουν τερματίσει στην 3η θέση του γκρουπ τους.
Η Φενερμπαχτσέ έκανε γνωστό πως τα εισιτήρια για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (16/12) στην Ευρωλίγκα και την Αναντολού Εφές (14/12) στο τουρκικό πρωτάθλημα εξαντλήθηκαν.
Ο αναλυτής του NBA Κέντρικ Πέρκινς τόνισε σε δηλώσεις του ότι το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα της παραμονής του ή όχι στους Μιλγουόκι Μπακς, συνιστά λανθασμένο χειρισμό.