«Χορταστική» ισοπαλία ανάμεσα σε Αγγλία και Γερμανία – Πήρε το ντέρμπι της πρωτιάς η Ιταλία
Η Ιταλία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου της League A στο Nations League απέναντι στην Ουγγαρία, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα τελικά. Γκολ και θέαμα στο «Γουέμπλεϊ», από Αγγλία και Γερμανία.
Το ντέρμπι της πρωτιάς του 3ου ομίλου ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Ιταλία, βρήκε νικητές τους Ιταλούς, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 2-0 και μαζί την πρόκριση για τα τελικά του Nations League.
Το παιχνίδι στη Βουδαπέστη ήταν ισορροπημένο, με τη «σκουάντρα ατζούρα» να προηγείται στο 27′ με τον Τζιάκομο Ρασπαντόρι να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Φεντερίκο Ντιμάρκο, έγραψε το 2-0 «σφραγίζοντας» την νίκη για την ομάδα του.
Αγγλία και Γερμανία ήταν βαθμολογικά αδιάφορες στο «Γουέμπλεϊ» με μοναδικό τους κίνητρο το γόητρο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα ξεδιπλώνοντας στο χορτάρι την ποιότητα τους για το χορταστικό 3-3.
Ο Χάρι Μαγκουάιρ που αποδοκιμάστηκε πριν από τη σέντρα αποδείχθηκε ξανά ο πιο αδύναμος κρίκος. Αρχικά έκανε λάθος στο 52ο λεπτό, το οποίο επιχείρησε να διορθώσει αλλά υπέπεσε σε πέναλτι με τον Ιλκάι Γκιντογάν να κάνει το 1-0. Στο 67′ έχασε την κατοχή προκαλώντας την αντεπίθεση των Γερμανών για το 2-0 από τον Κάι Χάβερτς.
Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 71′ ο Λιουκ Σο και στο 75′ ο Μάουντ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, ενώ στο 83′ ο Νίκο Σλότερμπεκ ανέτρεψε τον συμπαίκτη του στην Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλιγχαμ, με τον Χάρι Κέιν να εκτελεί το πέναλτι και να φέρνει τα πάνω κάτω.
Όμως ένα ακόμη λάθος στα καρέ των Άγγλων, έδωσε την δυνατότητα στον Χάβερτς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα να διαμορφώσει το τελικό 3-3.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Αγγλία – Γερμανία 2-2
Ουγγαρία – Ιταλία 0-2
Μαυροβούνιο – Φινλανδία 0-2 Ρουμανία – Βοσνία 4-1
Γιβραλτάρ – Γεωργία 1-2 Βόρεια Μακεδονία – Βουλγαρία 0-1
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Μόντε Μόρις αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για βαρύ διάστρεμμα το οποίο έχει υποστεί ο Αμερικανός.