Γεωργία – Μαυροβούνιο 73-81: Στους «16» με φοβερό Κέντρικ Πέρι
Το Μαυροβούνιο με πρωταγωνιστή τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι, επικράτησε με 81-73 της Γεωργίας του Ηλία Ζούρου και πέρασε στους «16» του Eurobasket.
Μεγάλη έκπληξη από το Μαυροβούνιο, που πανηγύρισε τη νίκη επί της οικοδέσπινας Γεωργίας με 81-73 και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Eurobasket, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.
Η ομάδα του Ράντοβιτς ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με ρεκόρ 3-2 και αφού ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με το Βέλγιο, πήρε την 3η θέση του πρώτου γκρουπ.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ηλία Ζούρου απέτυχε, τερματίζοντας τελευταία με ρεκόρ 1-4 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη σπουδαία νίκη της εθνικής του ομάδας, αφού πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας 17 πόντους, 9 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ ο Ιγκόρ Ντρόμπνιακ, που πέτυχε 22 πόντους.
Για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Μαμουκελασβίλι (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Σερμαντίνι (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ΜακΦάντεν (16 πόντοι, 4 ασίστ).
Με πρωταγωνιστή τον Μάλεν που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε με σκορ 2-0 τη φορμαρισμένη Κάλιαρι και «έπιασε» τη Γιουβέντους στην τέταρτη θέση, στους 46 βαθμούς.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2026 από τον Κάρλος Αλακαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Ιταλία προκειμένου να απολαύσει λίγη από τη δράση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κατά πολλούς, επέλεξε να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό […]
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Μονακό θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν», υποσχέθηκε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Μονακό.