Τον Ιούνιο, μια άλλη νάρκη εξερράγη σε παραλία της Οδησσού, σκοτώνοντας έναν πατέρα μπροστά στην οικογένειά του.

Κόβει την ανάσα το βίντεο που δείχνει μία νάρκη να σκάσει στη θάλασσα σε χωριό της Οδησσού, στο σημείο που δύο άνθρωποι έκαναν το μπάνιο τους.

Σύμφωνα με μια ομάδα του Telegram που δημοσίευσε χθες βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, δύο λουόμενοι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην παραθαλάσσια πόλη της Μαύρης Θάλασσας.

Προηγουμένως οι αρχές της Οδησσού προειδοποίησαν τους ντόπιους να μην κολυμπούν στις θάλασσες γύρω από την εμπόλεμη πόλη και μάλιστα έκλεισαν τις παραλίες φέτος το καλοκαίρι από το φόβο των ρωσικών βομβαρδισμών σε πλήθη.

Τον Ιούνιο, μια άλλη νάρκη εξερράγη σε παραλία της Οδησσού, σκοτώνοντας έναν πατέρα μπροστά στην οικογένειά του.

Χιλιάδες ρωσικές νάρκες

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι χιλιάδες ρωσικές νάρκες έχουν τοποθετηθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στα τέλη Φεβρουαρίου. Ορισμένες ενεργοποιούνται με την επαφή, ενώ άλλες πυροδοτούνται σε τυχαία χρονικά διαστήματα, αποτελώντας σημαντική απειλή για τους αμάχους.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης Απαγόρευσης Ναρκών του 1997 – αν και η Ρωσία δεν υπέγραψε τη συμφωνία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 89 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκκαθάριση της Ουκρανίας από τις νάρκες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr