«Να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους ευτυχισμένους»: λόγια του Γκουστάβο Πογέτ, περιγράφοντας την εμπειρία του στην εθνική Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ισπανική εφημερίδα el confidencial.
Ο 54χρονος ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας κλήθηκε από τους Ισπανούς να μιλήσει κυρίως για τη μεταγραφή του γάλλου διεθνούς μέσου Ολεριέν Τσουαμενί, που έφθασε στην ισπανική πρωτεύουσα από τη Μονακό, αλλά φυσικά η συζήτηση έφθασε και στην εθνική Ελλάδας.
«Η εθνική Ελλάδας είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή στην καριέρα μου. Η Ελλάδα από το 2014 δεν έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πρέπει να επιστρέψει, να δώσω χαρά σε εκείνους που με εμπιστεύτηκαν. Ήξερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και μου άρεσε η πρόκληση. Είναι σαν το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης. Φθάνει αμέσως στα άκρα. Αν κερδίσεις είσαι Θεός, και αν χάσεις είναι καταστροφή» είπε ο Πογέτ.
«Όταν είσαι προπονητής εθνικής ομάδας, υπάρχει περισσότερη ανάλυση για να επιλέγεις καλά τους παίκτες από το να κάνεις τη δουλειά ρουτίνας ενός προπονητή συλλόγου. Στην αρχή κάναμε δύο φιλικά ματς και φάνηκε δύσκολο. Αλλά τώρα έχουμε ανέβει κατηγορία στο Nations League.
Ήμουν υπό μεγάλη πίεση, δε νομίζω ότι έκανα κάποιο θαύμα, αλλά η άνοδος στο Nations League γιορτάστηκε σαν να ήταν τίτλος. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί μας επιτρέπει να ανεβούμε θέσεις στην κατάταξη για να είμαστε καλά στην κλήρωση για το Euro 2024, που είναι ο μεγάλος μας στόχος. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους ευτυχισμένους» πρόσθεσε.
Για τον Τσουαμενί είπε: «Είναι πολύ έξυπνος, με προσωπικότητα. Οι ιδέες του είναι ξεκάθαρες και ξέρει τι θέλει ανά πάσα στιγμή. Είναι από τους ανθρώπους και τους επαγγελματίες που είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν. Είναι πολύ καλό για έναν προπονητή. Μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις στη μεσαία γραμμή.
Αυτό που ξεχωρίζει είναι η σωματική του διάπλαση. Είναι ψηλός, δυνατός, αμύνεται και επιτίθεται, δίνει ισορροπία. Είναι μια σπουδαία μεταγραφή για το παρόν και, κυρίως, για το μέλλον. Δε με εξέπληξε που η Μονακό πλήρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Φαινόταν ότι θα είχε εξέλιξη.
Αυτό που με αφήνει ήρεμο είναι ότι έχει προπονητή τον Αντσελότι. Είναι σε καλά χέρια. Στο κέντρο του γηπέδου βρίσκεται ο Κασεμίρο, ένας υπέροχος Κρόος και ένας Μόντριτς που μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ.
Ο Τσουαμενί πρέπει να έχει την περίοδο προσαρμογής του. Ο Μόντριτς, ο Κρόος και ο Κασεμίρο δε θα είναι εκεί για πάντα. Το καλύτερο που μπορεί να έχει μια ομάδα είναι ο ανταγωνισμός».
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ΖΑΟΝ στον πρώτο τελικό της Volley League Γυναικών, επικράτησε με 3-0 σετ στο κλειστό του Μετς κι έκανε το 1-0 στη σειρά.
Οι 12 παίκτες που επέλεξε ο Γιώργου Μπαρτζώκα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague.