Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο σταρ της Εθνικής και τα νούμερα που… ζαλίζουν (vids)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: Ο σταρ της Εθνικής και τα νούμερα που… ζαλίζουν (vids)

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι ο «φύλακας άγγελος» της Εθνικής, οι αριθμοί του εντυπωσιάζουν και αποδεικνύουν ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη

Η Εθνική μας ομάδα έκανε το καθήκον της και απέναντι στο Κόσοβο, επικράτησε με 2-0 και με 4×4 πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο της στο Nations League.

Η «γαλανόλευκη» με τον Γκουστάβο Πογέτ πέτυχε με το «καλημέρα» τον πρώτο της μεγάλο στόχο, αφού ανεβαίνει στη δεύτερη κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα έχει «καβάτζα» και μια δεύτερη ευκαιρία για το Euro σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση μέσω των προκριματικών.

Η εικόνα της Εθνικής με τον Ουρουγουανό τεχνικό αποπνέει μετά από χρόνια και πάλι υγεία, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έκανε για πρώτη φορά σε όμιλο 4/4 νίκες μετά από 9 χρόνια και χωρίς μάλιστα να δεχτεί τέρμα!

Σε αυτό το κομμάτι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος είναι αναντικατάστατος πλέον κάτω από τα γκολπόστ της Εθνικής και απέδειξε σε όλη αυτή τη σειρά αγώνων πως είναι ένας τερματοφύλακας πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο Έλληνας γκολκίπερ που αγωνίζεται στην Μπενφίκα αποτελεί και θα αποτελεί τον «φύλακα άγγελο» της ομάδας για αρκετά χρόνια, η εμπιστοσύνη του Πογέτ και των συμπαικτών του είναι αμέριστη, ενώ οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους.

Αριθμοί που… ζαλίζουν

Ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έχει αγωνιστεί συνολικά σε 27 ματς της Εθνικής εδώ και 4 χρόνια και μετράει 13 clean sheet, ενώ έχει δεχτεί μόλις 19 τέρματα. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς την κατάσταση που ήταν η Εθνική την προηγούμενη τετραετία καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμα του.

Εκτός όμως από αυτό, ο Βλαχοδήμος έχει καταφέρει κάτι μοναδικό στο Nations League. Κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος στο παρελθόν. Δεν έχει δεχτεί ούτε ένα τέρμα σε αυτή τη διοργάνωση σε 9 συμμετοχές, ενώ συνολικά η Εθνική σε αυτά τα ματς έχει απολογισμό 7 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως η «γαλανόλευκη» στα παιχνίδια που παίζει ο Βλαχοδήμος, είτε επίσημα είτε φιλικά έχει απολογισμό 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες εκ των οποίων οι δυο σε φιλικά.

Η Μπενφίκα και τα 40+ εκατ. ευρώ

Ο Βλαχοδήμος είναι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ένας τερματοφύλακας που ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχει «εκτοξεύσει» την αξία του με τη φανέλα της Μπενφίκα και το κάνει πλέον και με εκείνη με το εθνόσημο. Είναι στην καλύτερη ηλικία για τερματοφύλακα (28 χρονών), η αξία του είναι στα ύψη, ενώ όλη η Ευρώπη παρακολουθεί τις εμφανίσεις του. Τόσο στην Πορτογαλία αλλά και στην Εθνική.

Σε σχέση με την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό η διαφορά είναι χαώδης, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία με βάση το transfermarkt είναι 15 εκατ. ευρώ. Η Μπενφίκα γνωρίζει ότι έχει στα χέρια της ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο, όπως γνωρίζει ότι ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοιτάζουν την περίπτωση του.

Προς το παρόν, μένει στη Λισαβόνα, όμως σε περίπτωση που υπάρξουν… ανακατατάξεις στη θέση «1» (π.χ. ο Γιαν Όμπλακ να φύγει από την Ατλέτικο) τότε είναι πολύ πιθανό να φτάσουν προτάσεις για την απόκτηση του στα γραφεία της Μπενφίκα. Και οι «αετοί» είναι ξεκάθαροι. Δεν πρόκειται να παραχωρηθεί για λιγότερα από 40 εκατ. ευρώ, το οποίο μάλιστα είναι ένα ποσό που δεν θα είχαν πρόβλημα να δώσουν για εκείνον σύλλογοι όπως οι ροχιμπλάνκος…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024