Στόλτενμπεργκ: Πρόκληση για τα συμφέροντα ΝΑΤΟ η Κίνα – Απειλή για την ασφάλεια η Ρωσία
Τι δήλωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας
Η Κίνα συνιστά πρόκληση για τις αξίες και τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και η Συμμαχία πρέπει να λάβει υπόψη της τις συνέπειες για την ασφάλειά της από τις κινεζικές επενδύσεις σε σύγχρονα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος μίλησε έξω από τα δόντια για την Ρωσία χαρακτηρίζοντας την (την Ρωσία) για μία ακόμη φορά, απειλή για την ασφάλεια.
Μιλώντας κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ακόμη ότι αναμένει “μια πολύ σημαντική απόφαση” αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συμμαχία στη νότια πτέρυγά της και στο θέμα της τρομοκρατίας.
Τι είπε για Ρωσία
Όπως είπε ο ίδιος, η Ρωσία συνιστά μια “άμεση απειλή” για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ. “Θα πούμε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία αντιπροσωπεύει μια άμεση απειλή για την ασφάλειά μας”, δήλωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας στη διάρκεια της συνόδου κορυφής, η οποία καλείται να αναθεωρήσει τον οδικό χάρτη της Συμμαχίας για πρώτη φορά μετά το 2010.
Αναφορικά με το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι αναμένει μια γρήγορη επικύρωσή του.
“Θα λάβουμε απόφαση κατά τη σύνοδο κορυφής να καλέσουμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να γίνουν μέλη, αυτό είναι αναπάντεχα γρήγορο”, είπε στους δημοσιογράφους ο Στόλτενμπεργκ.
Και οι δύο χώρες αιτήθηκαν την ένταξή τους στα μέσα Μαΐου.
“Μετά την πρόσκληση απαιτείται μια διαδικασία επικύρωσης από 30 εθνικά κοινοβούλια. Αυτό πάντα παίρνει λίγο χρόνο, αλλά αναμένω επίσης ότι θα γίνει αρκετά γρήγορα γιατί οι σύμμαχοι είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν να κάνουν τη διαδικασία επικύρωσης να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό”, κατέληξε ο ίδιος.
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
- Τζορτζ Κάρλιν: Όταν ο γνωστός κωμικός βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του FBI
- Η γενιά που μεγάλωσε με τσιγάρο αλλάζει σελίδα – και μιλά για το TOKOVYS
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442