Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάθιου ΜακΚόναχι: Στον Λευκό Οίκο για την οπλοκατοχή - Με αντικείμενα των μαθητών από το Τέξας ζήτησε συμφωνία των κομμάτων

Μάθιου ΜακΚόναχι: Στον Λευκό Οίκο για την οπλοκατοχή – Με αντικείμενα των μαθητών από το Τέξας ζήτησε συμφωνία των κομμάτων

Ο βραβευμένος Τεξανός ηθοποιός, Μάθιου ΜακΚόναχι, ζήτησε από τα δύο κόμματα να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να καταλήξουν σε αυστηρότερα μέτρα για την οπλοκατοχή

Ο βραβευμένος ηθοποιός, Μάθιου ΜακΚόναχι, συγκίνησε με την ομιλία του για την οπλοκατοχή, την οποία έκανε στον Λευκό Οίκο, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και τη συνομιλία τους για τα μέτρα αντιμετώπισής της.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι κατάγεται από το Ουβάλντε του Τέξας, το μέρος που έγινε γνωστό από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο, όπου σκοτώθηκαν 19 παιδιά και 2 δασκάλες, στις 24 Μαΐου, από έναν 18χρονο, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι και πυροδότησε τις συζητήσεις για την οπλοκατοχή.

«Βρίσκεται σήμερα εδώ για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του και να καλέσει τα ηγετικά στελέχη (του Κογκρέσου) να αναλάβουν δικομματική δράση ώστε να σταματήσουν οι παράλογες δολοφονίες και να περάσουν μέτρα ευθύνης για τα όπλα που όπως γνωρίζουμε σώζουν ζωές», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, αναφερόμενη στην επίσκεψη του ηθοποιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΜακΚόναχι, δεν τάχθηκε κατά της οπλοκατοχής, αλλά ζήτησε να ληφθούν μέτρα που θα την ελέγξουν στα οποία, όπως ανέφερε θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα.

Φωτογραφίες

Ο 52χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κρατώντας φωτογραφίες ορισμένων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Ουβάλντε. Μίλησε για τις οικογένειές τους, τι φορούσαν την ημέρα που δολοφονήθηκαν και τι ήθελαν να γίνουν όταν θα μεγάλωναν. Αρκετές φορές έμοιαζε σαν να έχει έναν κόμπο στον λαιμό ενώ χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι τη στιγμή που διάβαζε τα βιογραφικά στοιχεία των θυμάτων.

Ο ίδιος και η σύζυγός του, Camila Alves, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης εβδομάδας με τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη γενέτειρά του. Έδειξε φωτογραφίες από τις ζωγραφιές τους και έφερε στην αίθουσα τα πράσινα παπούτσια Converse που φορούσε καθημερινά ένα κορίτσι και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώριση του σώματός της μετά τους πυροβολισμούς. Είχε ζωγραφίσει μια καρδιά σε ένα από τα παπούτσια.

Είπε ότι έπρεπε να πει τις ιστορίες τους για να δείξει πώς πρέπει να ληφθούν μέτρα για να τιμηθεί η ζωή των 19 παιδιών και των δύο δασκάλων που σκοτώθηκαν στο δημοτικό σχολείο Robb τον περασμένο μήνα.

«Ξέρετε τι ήθελαν όλοι αυτοί οι γονείς, τι μας ζήτησαν; Αυτό που κάθε γονέας ξεχωριστά εξέφρασε με τον δικό του τρόπο στην Καμίλα και σε μένα; Ότι θέλουν τα όνειρα των παιδιών τους να συνεχίσουν να ζουν. Ότι θέλουν τα όνειρα των παιδιών τους να συνεχιστούν, να πετύχουν κάτι και μετά το θάνατό τους. Θέλουν να κάνουν την απώλεια της ζωής τους να έχει σημασία», δήλωσε ο ΜακΚόναχι.

«Ενώ τιμούμε τα θύματα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως να υπάρχει κάποιο εφικτό μονοπάτι μπροστά μας», είπε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024