Τούρκος καθηγητής: Στην πραγματικότητα τα Δωδεκάνησα είναι δικά μας
Τούρκος καθηγητής πανεπιστημίου ισχυρίζεται, μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι τα Δωδεκάνησα δόθηκαν «προσωρινά» στην Ιταλία λόγω «συνθηκών ανάγκης» και στην πραγματικότητα ανήκουν στην Τουρκία.
«Το 1947 τα Δωδεκάνησα τα οποία είχαν δοθεί προσωρινά (στην Ιταλία), ενώ έπρεπε να δοθούν στην Τουρκία, δόθηκαν στην Ελλάδα» ισχυρίζεται ο τούρκος απόστρατος, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ευρασίας Εράι Γκιουτσλουέρ (αριστερά, στη φωτογραφία επάνω), μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Haber Global.
«Είναι δικά μας»
«Μα, στην πραγματικότητα αυτά τα νησιά, τα Δωδεκάνησα, είναι δικά μας» λέει ο τούρκος καθηγητής.
«Εμείς λόγω των συνθηκών ανάγκης, υποχρεωθήκαμε να τα αφήσουμε στην Ιταλία και το τονίζω ξανά πως το τρίτο άρθρο αναφέρει “προσωρινά”» επιμένει ο κ. Γκιουτσλουέρ.
Και προσθέτει: «Αυτά έπρεπε να δοθούν σε εμάς (….) Μα, τα εξόπλισαν. Μα, τότε αυτά είναι δικά μας . Ορίστε, να συζητήσουμε την κυριαρχία…».
Πηγή: tourkikanea.gr
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
- Στρατηγική επένδυση της Allwyn στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»
- Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε λάθος ανθρώπους σε απόπειρα δολοφονίας μέλους της Χεζμπολάχ
- Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ΕΛΤΑ στον Μαραθώνα
- Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν για τον μήνα Μάιο
- Συναγερμός στην αγγλική αστυνομία για τον ημιτελικό Κυπέλλου Τσέλσι – Λιντς στο Γουέμπλεϊ
- Μελίσα Γκίλμπερτ – Γνώριζε ότι ο σύζυγός της κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση πριν τον γάμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442