Ερντογάν: Ενοχλημένος από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Το σόου του σουλτάνου σε συνέδριο νεολαίας
Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.
Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στην Άγκυρα σχετικά με το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, με την τουρκική ηγεσία να εμφανίζεται ενοχλημένη για το γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός κατήγγειλε στον Τζο Μπάιντεν, τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τα περί Γαλάζιας Πατρίδας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κομματική επιτροπή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας, μετά από τις τελευταίες του δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης είχε πει “ας μην εμπλέκουμε τρίτους”, όμως αυτός πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και την εταιρική μας σχέση».
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, αναφέρθηκε στα F-35 λέγοντας ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 μαχητικά, αλλά και στο χάρτη της γαλάζιας πατρίδας λέγοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι η σημαντικότερη περιοχή της.
Τα τουρκικά ΜΜΕ, στο μεταξύ, αναφέρουν ότι το νέο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο μέσα στον Ιούλιο.
Το σόου του Ερντογάν σε συνέδριο νεολαίας
Την ίδια ώρα, κι ενόψει εκλογών στην Τουρκία, ο Ερντογάν έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους νέους της χώρας, καθώς σε αυτή τη μερίδα ψηφοφόρων εμφανίζει πιο χαμηλά ποσοστά.
Teşekkürler Gençler! Teşekkürler Adana! 🇹🇷 pic.twitter.com/JZKq4ab98H
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 21, 2022
Ο Ερντογάν το Σάββατο, μίλησε σε συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στα Άδανα, όπου εντύπωση προκάλεσε η εμφάνισή του αλά ροκ σταρ.
Ενδεικτικό είναι ότι κατά την είσοδό του, στο χώρο του συνεδρίου, έπαιζε γνωστό τουρκικό ροκ τραγούδι, ενώ έψαλε μαζί με τους νέους του κόμματός του, τον Εθνικό Υμνο της Τουρκίας.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da Gençlik Kollarımız tarafından düzenlenen #BirGençlikŞöleni programına katıldı. pic.twitter.com/ksFKXUyQED
— AK Parti (@Akparti) May 21, 2022
- Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ένταση ΗΠΑ – Ιράν – Επισκέψεις αμερικανο – ΝΑΤΟικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία
- Καθαρά Δευτέρα: Πώς πήρε το όνομά της και γιατί πετάμε χαρταετό
- Ελιά: Πώς ο «πράσινος χρυσός» της Ελλάδας φέρνει επενδύσεις
- Ο αληθινός Σέρπικο, ο Αλ Πατσίνο, η διαφθορά της αστυνομίας και το soundtrack του Μίκη Θεοδωράκη – Μια ιστορία από τα 70s
- Επιστρέφει η περιφερειακή λίγκα στα Βαλκάνια
- Πτολεμαΐδα: Στο χειρουργείο 17χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Η αφιέρωση του Κώστα Σλούκα στον Αταμάν για τον χαμό της μητέρας του (vid)
- Ανυπολόγιστες οι ζημιές στη Λήμνο από την κακοκαιρία: Χωρίς νερό οικισμοί, αδιάβατοι δρόμοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442