Ιωάννινα: Μαζικές υιοθεσίες αδέσποτων ζώων
Στα Ιωάννινα πολίτες και Δήμος έκαναν πράξη την υιοθεσία και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποδεικνύοντας πως σε αυτό το μέρος της Ελλάδας η ευαισθησία περισσεύει.
Στα Ιωάννινα 516 πλήρως διαχειρισμένα αδέσποτα βρήκαν φροντίδα και στέγη για να συνεχίσουν την ζωή τους. Ο Δήμος τα εντόπισε και έκανε ότι έπρεπε ώστε να τα σώσει και παράλληλα να τα παραδώσει προς υιοθεσία. Οι πολίτες από την δική τους πλευρά απέδειξαν πως είναι άνθρωποι με συνείδηση και ευαισθησία και τα υιοθέτησαν.
Ο Δήμος Ιωαννιτών τηρώντας την σχετική νομοθεσία για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων συνέχισε το πρόγραμμα στειρώσεων που τον μήνα Απρίλιο ανήλθαν στις 41 ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό του τελευταίου τετραμήνου στις 117.
Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την διαχείριση του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης, η προσπάθεια του Δήμου για την ομαλή συνύπαρξη των αδέσποτων ζώων με τους πολίτες είναι διαρκής και σε συνεργασία με τους φιλόζωους και τα φιλοζωικά σωματεία ενισχύεται ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους τετράποδους φίλους μας.
Παράλληλα επιδιώκεται η καλλιέργεια συνείδησης στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων, ενώ ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται στην προώθηση των υιοθεσιών και όπως επισημαίνει ο κ. Τσόλης στον τομέα αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται μεταξύ των πρώτων Δήμων στην Ελλάδα αφού την περσινή χρονιά υιοθετήθηκαν από το κυνοκομείο του Δήμου 516 πλήρως διαχειρισμένα αδέσποτα, ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι στις 18/4/2022 οι υιοθεσίες ανήλθαν στις 216.
«Φυσικά, καταλήγει ο κ. Τσόλης , το προσωπικό του αρμόδιου τμήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων , συνεχίζει το πρόγραμμα της περισυλλογής και μετά τον ιατρικό έλεγχο προχωρούν στον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την στείρωση και την ηλεκτρονική σήμανση με microchip που δεν είναι επιβλαβή και δεν ενοχλούν τα ζώα …»
Στα Ιωάννινα πλέον υπάρχει ακόμη μια καλή διδακτική ιστορία που αξίζει να λέγεται.
- Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στον Δήμαρχο Σπάρτης
- Όσα σκέφτεται ο Τσάμπι Αλόνσο, αλλά δεν θα πει ποτέ δημόσια
- Δημήτρης Μητσιώνης: Πέθανε ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ, σε ηλικία 49 χρόνων
- Αττική: Συνελήφθη 38χρονος Τούρκος καταζητούμενος από την Interpol για ανθρωποκτονία
- Οι πρώτες δηλώσεις του Κάρικ: «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μεγάλη ευθύνη – Υψηλά τα στάνταρ στη Γιουνάιτεντ»
- Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Η Μελίσα Γκίλμπερτ στηρίζει τον σύζυγό της Τίμοθι Μπάσφιλντ μετά την παράδοσή του στις αρχές
- Οι ομοφυλοφιλικές επαφές «μέρος της κοινωνικής ζωής» πολλών πιθήκων
- Νίκαια: Άγνωστοι βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση στο Μαξίμου – Καταδικάζει η Συντονιστική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442